Caravan 2018 -messut käynnistyvät Lahdessa ensi viikon torstaina. Esillä on koko joukko vuoden 2019 uutuusmalleja, jotka saavat varmasti monen karavaanarin kiinnostumaan uuden matkailuajoneuvon hankkimisesta.

Mutta millaisia seikkoja kannattaa ottaa huomioon, jos messuille suuntaa jo valmiiksi ostohousut jalassa tai ostohalut heräävät paikan päällä? Tässä muutama vinkki:

Ostajan kymmenen kultaista sääntöä

1. Päätä ensin, millaisen matkailuajoneuvon haluat. Mieti, vastaako ajoneuvon tyyppi sen todellista käyttötarkoitusta 365 päivää vuodessa. Ovatko esimerkiksi perheen teinit jo niin isoja, etteivät enää halua reissuille mukaan?
2. Pysy itsellesi asettamassasi budjetissa. Matkailuajoneuvon ostaminen on iso investointi, jonka kanssa ei kannata hätiköidä.
3.
Tiedosta, vaikuttaako messutarjouksen lyhyt voimassaoloaika ostopäätökseesi. Tarjoukselle voi pyytää myös lisäaikaa.
4
. Jos aiot hankkia matkailu- tai retkeilyauton, selvitä itsellesi sen ylläpitokustannukset kuten ajoneuvoveron määrä, vakuutusmaksut ja mahdolliset huoltokustannukset. Esimerkiksi ajoneuvoveron pystyt laskemaan helposti Trafin sivuilta löytyvällä laskurilla.
5. Uuden ajoneuvon hinta koostuu liikkeen maahantuojalle maksamasta hinnasta ja liikkeen omasta myyntipalkkiosta. Siksi tarjouksissa saattaa olla selviäkin eroja. Voi olla hyvä tutustua muihinkin vaihtoehtoihin.
6. Ennen kuin lähdet messuille, varmista myös mahdollisen paikallisen caravan-liikkeen hintataso. Muista, että messutarjouksissa on aina neuvotteluvaraa.
7. Jos annat käytetyn ajoneuvosi vaihdossa, sen keskimääräinen pyyntihinta kannattaa myös selvittää etukäteen, jotta autosta tarjottu hyvitys saataisiin mahdollisimman hyvin kohdilleen. Alennusta saattaa saada jopa helpommin, kun vaihdokkia ei ole. On siis hyvä pyytää tarjous uudesta ajoneuvosta vaihdokin kanssa ja ilman.
8. Panosta lisävarusteisiin, joita oikeasti tarvitset.
9. Jos tarvitset rahoitusta auton hankintaan, rahoituksen saanti kannattaa selvittää etukäteen. Lainatarjous on hyvä pyytää ensisijaisesti omasta pankista, minkä jälkeen tarjousta on helppo verrata rahoituslaitosten tarjouksiin sekä autokauppiaan tarjoamaan rahoitukseen.
10. Uuden matkakulkineen osto on suuri hankinta, eikä ostopäätöstä kannata tehdä kiirehtien. Kaupantekotilanteeseen kannattaa siis suhtautua maltilla. Punnitse tarjousta tarkoin. Ostajana voit valita liikkeen, joka tarjoaa parhaat kaupan ehdot juuri sinulle. Älä hanki matkailuajoneuvoa heräteostoksena. Nuku tarvittaessa yön yli pohtiaksesi asiaa.

Lähteet: Autotalli.com ja Reisemobil-international.de

Muutoksia 14.9.2018 klo 13.15 kohtien 3, 5 ja 6 muotoiluihin.