Peugeot 3008 on Euroopan Vuoden Auto 2017 – Suomessa vasta kuudes

Eurooppalaisten autotoimittajien valitsema Vuoden Auto (Car of the Year) 2017 on Peugeot 3008. Voittaja sai 319 ääntä ja kakkoseksi äänestetty Alfa Romeo Giulia 296 ääntä. Mercedes-Benz E-sarja oli 197 äänellä kolmas.

Car of the Year -kilpailun finaaliin selvinneet seitsemän autoa muodostivat erittäin tasaisen joukon, eikä ryhmässä ollut – muutamasta edellisestä vuodesta poiketen – selvää ennakkosuosikkia.

Äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle osallistui 30 vuoden 2016 aikana esiteltyä ja vähintään viidessä Euroopan maassa myyntiin tullutta uutta automallia, joista seitsemän pääsi toisen kierroksen finaaliin.

Kärkikolmikon lisäksi finaalissa olleet neljä muuta automallia olivat paremmuusjärjestyksessä Volvo S90/V90 (172 ääntä), Citroën C3 (166), Toyota C-HR (165) ja Nissan Micra (135).

Ratkaisevalla toisella äänestyskierroksella kullakin tuomarilla oli käytettävissään yhteensä 25 ääntä, jotka piti jakaa vähintään viidelle autolle. Kunkin tuomarin oli nostettava yksi auto voittajaksi, jolle sai antaa enintään kymmenen ääntä.

Suomalaisten auto- ja liikennetoimittajien Vuoden Auto Suomessa 2017 -kilpailun voitti Volvo S90/V90. Kuuden finalistin joukossa Mercedes-Benz E-sarja oli kolmas, Alfa Romeo Giulia neljäs ja Peugeot 3008 kuudes.