Caravan-lehti somessa

Leirintäoppaan uudistus jakaa mielipiteitä – mitä pidit uudesta aakkostuksesta?

Pinnalla

Leirintäoppaan uudistus jakaa mielipiteitä – mitä pidit uudesta aakkostuksesta?

Uutta aakkostusta on kehuttu ja moitittu. Kerro meille, oliko uudistus mielestäsi onnistunut.

Caravan-lehden kolmosnumeron yhteydessä ilmestyneen Leirintäoppaan uudistukset ovat herättäneet joissakin karavaanareissa ihmetystä. Eniten kritiikkiä on kerännyt uusi aakkostus, jossa leirintäalueet on järjestelty a:sta ö:hön koko Suomen mitalla. Aiemmin alueet ryhmiteltiin kuuteen osioon karttasivujen perusteella.

Caravan-lehden päätoimittaja Pauli Salokankaan mukaan päätös uuteen käytäntöön siirtymisestä tehtiin ensisijaisesti nimenomaan lukijatoiveiden perusteella.

– Uudistuksesta on tullut sekä risuja että ruusuja. Muutosta toivoneet ovat kiitelleet, että kohteena oleva leirintäalue löytyy nyt helpommin, kun opas ei aukea enää väärän osion kohdalta. Toki on heitäkin, jotka olisivat mieluummin pitäneet entisen aluejaon, Salokangas sanoo.

Toinen syy muutoksen taustalla oli se, että Leirintäopas laadittiin nyt ensimmäistä kertaa perustuen oppaan verkkoversioon, johon leirintäalueet olivat itse syöttäneet tietojaan. Sivuilta aineistodata siirtyi toimituksen työstettäväksi aakkosjärjestyksessä.

Kehitystyö jatkuu

Leirintäalueilta tietojen syöttäminen sivustolle hoitui pääasiassa hyvin, mutta kirjavan, yli 500 leirintäaluetta ja matkaparkkia käsittäneen pohja-aineiston yhdenmukaistaminen tiesi toimitukselle uutta ja melko työlästä urakkaa.

– Tämä näkyy valitettavina virheinä lopputuloksessa. Alueille lähetettiin oikovedos omasta listauksesta nähtäväksi, mutta harmillisesti jotkut eivät tarkistuspyyntöön reagoineet, Salokangas sanoo.

Kerätyt kokemukset tarjosivat toimitukselle kuitenkin oivaa oppia jatkoa ajatellen.

– Sisällöntuotannon kokonaisvastuu on toimituksella, joten jatkossa kokkien määrää soppatykin ääressä todennäköisesti karsitaan. Pientä lohtua tuo se, että nettiin voi tehdä korjauksia vuoden ympäri. Nyt toivommekin ilmoituksia harhaanjohtavista tiedoista, jos sellaisia huomataan.

Caravan-lehti arvostaa lukijoiden näkemyksiä ja seuraa palautetta tarkasti. Tämä koskee niin lehden kuin Leirintäoppaan painettuja kuin sähköisiäkin versioita.

– Muutokseen tottumiselle on annettava aina aikaa, mutta jos riittävän suuri määrä lukijoista toivoo tietynsuuntaisia uudistuksia, korjausliikkeitäkin saatetaan aika ajoin tehdä. Tämä koskee myös oppaan verkkoversiota, Salokangas sanoo.

Vastaa allaolevassa kyselyssä, kumpi aakkostustapa on mielestäsi parempi. Kirjoita kommenttikenttään halutessasi terveisiä toimitukselle.

___________________________________________

GALLUP: Kumpi Leirintäoppaan aakkostustapa on parempi?

Näytä tilanne/tulokset

Loading ... Loading ...

GALLUP: Tarvitaanko koordinaatteja enää aluelistauksissa?

Näytä tilanne/tulokset

Loading ... Loading ...

4 kommenttia

4 kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s