Caravan-lehti somessa

MM-kisaturistit pääsevät Venäjälle ilman viisumia – esittelyssä Pietarin matkaparkit

MM-jalkapalloa pelataan pian vain noin 150 kilometrin päässä Suomen rajasta, muun muassa Pietarissa.

Tapahtumat

MM-kisaturistit pääsevät Venäjälle ilman viisumia – esittelyssä Pietarin matkaparkit

Ottelulippuihin voi vielä päästä käsiksi. Pietarissa on matkailuajoneuvoille jokunen matkaparkki.

Venäjällä järjestetään tänä kesänä maailman suurin urheilutapahtuma, jalkapallon MM-kisat.Otteluita pelataan Pietarin lisäksi kymmenessä muussa Venäjän kaupungissa. Kisoihin ottelulipun hankkineet pääsevät maahan ilman viisumia.

Kaikki Pietarin ottelut järjestetään Krestovskin saarella eli Ristisaarella sijaitsevalla uudella Sankt Petersburgin areenalla. Stadion vetää 68 000 katsojaa.

Kisaturisti ei tarvitse Venäjälle erillistä viisumia, sillä rajan ylitys onnistuu jalkapallon MM-kisojen fanipassilla (Fan id). Passi on venäläisviranomaisten vaatima erillinen kuvallinen henkilökortti, joka oikeuttaa yhdessä ottelulipun kanssa sisäänpääsyyn stadionille. Fanipassia ei voi hankia ilman ottelulippua. Passin saa tilattua internetissä virallisella sivustolla, joka avautuu myös englanniksi. Toimitustavaksi voi valita postituksen kotiin tai noudon Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksesta Helsingin Nordenskiöldinkadulta.

Fanipassi oikeuttaa matkustamiseen ilman viisumia kymmenen päivää ennen ja jälkeen kisojen. Venäjälle voi siis suunnata viisumitta 4. kesäkuuta alkaen aina finaalipäivään 15. heinäkuuta asti. Maasta pois voi puolestaan matkustaa välillä 4. kesäkuuta – 25. heinäkuuta.

Matkaparkkeja myös
keskustan tuntumassa

Pietarissa on useampikin leirintäpaikka matkailuajoneuvoille. Strelnassa sijaitseee Baltick Parking, ja lähellä Pietarihovin palatsia sijaitsee CampTom Shuvalovka, joka on perinnekylän yhteydessä toimiva leirintäalue. Myös hotelli Phlogistonin pihapiirissä noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta voi leiriytyä matkailuautolla. Näissä kohteissa on tarjolla kaikki karavaanarin palvelut, mutta ne sijaitsevat jalkapalloturistin kannalta valitettavan kaukana keskustasta ja metroasemista.

Pietarin keskustastakin löytyy kaksi vaatimatonta matkaparkkia. Osoitteesta Lesonoy Prospekt 17/2 löytyy ajan patinoima kulttuuritalo Progress, jonka lehtevässä pihapirissä on parikymmentä matkailuautopaikkaa. Hinta on 1 400 ruplaa (n. 20 euroa) autokunnalta. Sähköä ja vettä saa, ja kemssan tyhjennys onnistuu. Suihkua ei ole, mutta suihkussa voi käydä kadun toisella puolella olevassa liikuntakeskus Formula Energyssä (Lesonoi Prospekt 16) hintaan 150 ruplaa.

Jos karu asvalttipaikka leiripaikaksi kelpaa, voi myös Formula Energyn parkkipakalla yöpyä. Hinta on vain 600 ruplaa vuorokaudelta koko autokunnalta, ja suihkun hinta 150 ruplaa hengeltä. Kemsankin voi tyhjentää kun pyytää henkilökuntaa avaamaan pihalta viemärin kansiluukun. Formula Energyssä on tarjolla ilmainen wifi.

Näitä kahta Lesonoy Prospektin matkaparkkia lähimmät metroasemat Ploschad Lenina ja Vyborogskayna ovat kymmenen minuutin kävelynmatkan päässä. Metrolla kisaturisti pääsee kätevästi Pietari-stadionin viereen avatulle uudelle Novokrestovskayan metroasemalle.

Toim. huom! Paras mahdollisuus hankkia lippuja halutuimpiin peleihin on käytännössä jo mennyt. Lippuja on kuitenkin vielä tarjolla yksityisillä markkinoilla useilla sivustoilla. Myös Fifa on säästänyt jonkin verran lippuja mattimyöhäisille ja myy niitä ilman ylihinnoittelua. Fifan MM-lippusivuille pääset tästä.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Tapahtumat

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s