Caravan-lehti somessa

SK:n teatteriarvio: ”Viettelyksen asuntovaunu on pinnalta komediaa, sisältä tragediaa”

Pinnalla

SK:n teatteriarvio: ”Viettelyksen asuntovaunu on pinnalta komediaa, sisältä tragediaa”

Porilaisessa Rakastajat-teatterissa pyörivä Viettelyksen asuntovaunu -näytelmä keräsi kehuja heti lauantaisessa kantaesityksessään. Realistiseksi karavaanarikuvaukseksi sitä ei voi kuitenkaan välttämättä luonnehtia.

Leea Klemolan ohjaama ja Klemolan sekä Miko Kivisen käsikirjoittama luomus hyödyntää Tennessee Williamsin klassikkonäytelmää ponnahduslautana. Satakunnan Kansan mukaan kyseessä on kuitenkin ”aivan oma, itsenäinen, liki mestarillinen teoksensa”.

– Tapahtumapaikka on Porin Isomäen leirintäalue, joka näyttäytyy eristäytyneenä, lähes myyttisenä joutomaana. Lavastuksena toimiva oikea asuntoauto tulee vaikuttavasti liki katsojia. Autenttinen äänimaisema ja henkilöiden ajoittainen sijoittuminen katsomon taakse luovat vahvan vaikutelman – yleisö tuntee olevansa keskellä tapahtumapaikkaa, lehti kirjoittaa.

Roiseja juttuja

Tarina asettaa perinteiset sukupuoliroolit uuteen valoon ajatuksia herättävällä tavalla.

– Vaikka aiheet ovat rankkoja raiskausta, hormonihoitoja ja mielen järkkymistä myöten, lähes kolmetuntinen järkäle on kepeää seurattavaa. Jutut ovat paikoitellen äärimmäisen roiseja ja rujoja, mutta esitystapa saa nauramaan enemmän tai vähemmän epäuskoisena, Satakunnan kansa kirjoittaa arviossaan.

– Kuten niin moni ihmistä syvällisesti ymmärtävä teos, Viettelyksen asuntovaunu on pinnalta komediaa, mutta tragedia pilkottaa esiin heti pinnan alta.

Kantaesityksen näki myös SF-Caravanin hallituksen varapuheenjohtaja Timo Tarvainen.

– Leirintäalueympäristö tarjoaa tarinalle oivan kulissin, mutta leirintäelämästä kuva on ehkä hiukan huuruinen, Tarvainen sanoo.

– Teoksena näytelmä on hyvä ja katsomisen arvoinen ajankuvaus. Repliikkeihin sisältyy paljon huumoria, mutta Klemolan tapaan esitykseen mahtuu myös paljon kiroilua ja hiukan alastomuutta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s