Karavaanarin pyöräilyreitit: Löydätkö Top 5 -listalta oman suosikkisi?

Pyöräily on monelle karavaanarille mieluisa oheisharrastus. Suomen parhailla pyöräilyreiteillä meno maistuu.

Kesän pyöräilysesonki on täydessä käynnissä. Liikunta- ja hyvinvointisivusto YouSport.fi kysyi käyttäjiltään heidän suosikkipyöräreittejään kotimaassa ja keräsi näiden vastauksien pohjalta Suomen Top 5 -pyöräreitit tulevalle kesälle. Kyselyyn osallistui lähes 700 vastaajaa eri puolilta Suomea.

1. Saariston Rengastie

Kyselyn ehdoton voittaja oli Turun saaristossa kulkeva Saariston Rengastie. Reitti kulkee saarelta toiselle, usein ilmaisten lossien avulla. Lisätietoa osoitteesta Saaristonrengastie.fi.

Turun saariston rengasreitti on mahtava, hienot maisemat, paljon nähtävää ja vaihteleva maasto.

2. Ahvenanmaa

Ahvenanmaan saaristo houkuttelee pyöräilijöitä paitsi upeilla maisemilla, myös helppoudellaan. Lisätietoa Visit Ålandin sivuilta.

Suomen paras pyöräreitti on Ahvenanmaalla. Kaunis luonto ja tasaiset tiet ilman mäkiä.

3. Tuusulanjärvi

Tuusulanjärvi tarjoaa 21 kilometriä katkeamatonta kevyenliikenteenväylää. Lisätietoa Järvenpään ja Tuusulan sivuilta.

Lähtö Järvenpään Rantapuistosta Paijalaan, pitstoppi Aurankulman kioskilla jäätelöllä ja kotiinviemisiksi irtokarkkeja, Tuusulan kultturellia rantatietä pitkin takaisin Huilin terassille.

4. Oulun seutu

Oulu tunnetaan etenkin talvipyöräilykaupunkina, mutta parhaiten Oulun 730 kilometrin mittaisista pyöräteistä nauttii kuitenkin kesäkuumalla. Lisätietoa täältä.

Kaunein pyöräreitti kulkee Oulun keskustasta Ainolan puiston ja Oulujoen rannan pyörätietä pitkin Nallikariin ja Pikisaaren kautta takaisin torille.

5. Helsinki-Porvoo

Matkan Helsingistä Porvooseen voi taittaa pitkin mutkittelevaa maisematietä, jonka varrelta löytyy maalaisrakennuksia ja peltoja. Lisätietoa Porvoon pyöräilysivuilta.

Perinteeksi on muodostunut ajaa Porvooseen päin Kuninkaantien reittiä pitkin, ja tulla suoraviivaisemmin takaisin moottoritien tienoilla kaartelevaa Uutta Porvoontietä.

Lähde: YouSport.fi -sivusto