Sappeen uudessa seikkailupuistossa tarjolla pitkiä vaijeriliukuja

Pälkäneellä sijaitsevaan Sappeen hiihtokeskukseen avautuu 2.7. Pirkanmaan laajin seikkailupuisto.

Sappeella käy laskettelusesongilla 150 000 vierailijaa, mutta Sappee pyrkii panostamaan ympärivuotiseen toimintaan. Heinäkuun alussa avautuvaan uuteen seikkailupuistoon tulevista yli 130 tehtävästä yli 30 on vaijeriliukuja. Pisimmillä vaijeriliu’uilla on mittaa yli sata metriä.

– Seikkailupuiston rakentaminen toteutettiin yhdessä saksalaisen Faszinatourin ja Sappeen henkilökunnan välillä. Rakennustyöt sujuivat hienosti aikataulussa ja suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin huolellisen suunnittelutyön ansiosta. Seikkailupuistomme on nyt valmis ja puisto näyttää todella hienolta. Ennen puiston avaamista pidimme testiryhmän kanssa testipäivän ja oli ilo huomata, että puisto toimii jopa paremmin mitä olimme ajatelleet. Sen perusteella minulla on kovat odotukset seikkailupuiston suhteen, kertoo Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

– Nyt avattava seikkailupuisto on yksi tärkeä lisä kesäajan palveluistamme. Tavoittelemme 100 000 vierailijaa matkailukeskukseemme laskettelusesongin ulkopuolelle. Uskon, että seikkailupuistolla on iso merkitys myös Pirkanmaan houkuttelevuuteen matkailukohteena. Ympärivuotisen toiminnan kehittäminen on selkeästi nostanut Sappeen alueen kiinnostusta myös vapaa-ajanasuntorakentajien keskuudessa. Mökkitontteja on vielä jonkin verran tarjolla keskuksen houkuttelevimmilta paikolta ja tonttikysyntä onkin ollut aiempaa vilkkaampaa, jatkaa Poukkanen.

– Kun nyt avaamme meille täysin uuden palvelun, on sen myötä hieman jännitystä ilmassa. Seikkailupuiston henkilökunta suoritti laajan koulutusohjelman, joten sen myötä voin olla luottavainen. Innolla odotan, miten asiakkaat ottavat seikkailupuistomme vastaan. Seikkailupuiston lisäksi olemme kehittäneet edelleen Bike Park -palveluitamme, ja alkukauden perusteella Bike Park kaudesta on tulossa vilkas, toteaa Sappeen matkailukeskuksen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen.

Seikkailulippu maksaa 29 (yli 130 cm) tai 25 euroa (110–130 cm). Seikkailulipulla voi kiertää harjoittelu-, perhe- ja harrastajareitit tehtävineen ja liukuineen kolmen tunnin ajan. Extreme-radan lipulla (seikkailulipun yhteydessä hankittuna 9 euroa, erikseen ostettuna 19 euroa) pääsee tunniksi Zip Line -mekaliukuihin ja Base Jumpiin. Seikkailupuistossa on mahdollista liikkua ja seurata puissa seikkailevia maasta käsin ilman erillistä sisäänpääsymaksua.

Kuva Sappeen Matkailukeskus

Lisätietoja Sappee.fi