BestCamp-varausjärjestelmä yhdistää leirintäalueet ja matkailijat

BestPark Oy:n lanseeraama uusi leirintäalueiden varausjärjestelmä palvelee kaikkia matkailijoita telttailijoista karavaanareihin.

Suomen suurin matkailuajoneuvokauppias Best-Caravan Oy ei tyydy pelkästään uusia ja käytettyjä matkailuajoneuvojen myyntiin, vaan yrittäjä Lasse Sorvari haluaa varmistua myös siitä, että kasvavalle ajoneuvomäärälle löytyy myös leiriytyispaikkoja.

Tätä tarkoitusta varten Best-Caravan perusti viime vuonna BestPark Oy:n, joka pyrkii rakentamaan Suomeen ja ulkomaille vuoteen 2024 mennessä peräti 50 uutta matkaparkkia. Matkaparkki on karavaanareille tarkoitettu alue, joka on pelkistetyimmillään pelkkä parkkipaikka ilman mitään palveluita.

Varausjärjestelmä yleiseen käyttöön

BestPark-matkaparkkien käytön tekee erityisen käteväksi mobiilissa toimiva sähköinen varausjärjestelmä, jonka kautta leirintäpaikka voidaan varata ja maksaa etukäteen. Parkkiin navigointi sekä alueen portin ja ovien avaaminen onnistuu palvelua käyttäen. Verkkopalvelun kielet ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

Tämän varausjärjestelmän olemassaolo oli yksi merkittävä kannustin, kun Lasse Sorvari alkoi joukkoineen ideoida leirintäalueille tarjottavaa varausjärjestelmää. BestCamp-nimisen palvelun pilotointi alkoi juhannuksen alla, ja nyt palvelun piirissä on jo yli 20 leirintäaluetta.

– BestParkin varaussysteemi on toiminut, joten se antaa meille hyvän pohjan kansainvälisen leirintäalueiden varausjärjestelmän rakentamiselle. Tämä on meille yli puoli miljoonaa euroa maksava iso investointi, ja heti Suomessa tapahtuvan pilotoinnin jälkeen tähtäämme kansainvälisille markkinoille, kertoo yrittäjä Lasse Sorvari.

BestCamp ei omista palvelun piirissä olevia leirintäalueita vaan tarjoaa niille alustan, joka mahdollistaa paremman asiakaspalvelun. Palvelua pystyvät hyödyntämään kaikki matkailijat telttailijoista karavaanareihin.

Ikävä jonottaminen historiaan

– Ajoneuvojen myynti ja karavaanimatkailu ovat kasvaneet, mutta leirintäaluepaikat eivät ole lisääntyneet samassa suhteessa. Saksassa on jo nyt se ongelma, että alueelta pitää lähteä aamulla kiireellä seuraavaan paikkaan, että sinne mahtuu varmasti leiriytymään, tietää Sorvari.

Toimivan varausjärjestelmän suurin haaste liittyy siihen, että leirintäalueilla on varsin poikkeavat hinnat, ja kun mukaan liitetään erilaisten lisäpalveluiden maksaminen samalla kertaa sekä asiakkailla mahdollisesti olevat alennusoikeudet, toimivan ja luotettavan systeemin rakentaminen on vaativa prosessi

BestCamp-järjestelmä helpottaa sekä leirintäalueita että asiakkaita. Asiakas näkee heti alueen varaustilanteen, pystyy varaamaan paikan ja suorittamaan erilaisia maksuja.

BestCamp-järjestelmään voi liittyä mikä leirintäalue tahansa, jolla on valmiudet sähköisen Stripe-maksujärjestelmän käyttöön.

Leiriytyjälle BestCampin käyttö ei maksa mitään, mutta leirintäalueet maksavat BestCampille toteutuneista varauksista komissioperiaatteella.

Lasse Sorvari ja BestCampin liiketoimintajohtajana toimiva Riikka Keppola muistuttavat, että BestCamp ei ole vielä läheskään täydellinen palvelu, mutta se tähtää maailman parhaaksi leirintämatkailupalveluksi.

Kuva: Harriniva Camping