Hietasaaren leirintäalueella investoitiin vieraiden viihtyvyyteen

Uuraisten kunnassa noin 50 kilometriä Jyväskylän pohjoispuolella sijaitsevalla Hietasaaren leirintäalueella vierailijat törmäsivät viime kesänä rakennustyömaahan. Vanha pihasauna purettiin ja tilalle ryhdyttiin rakentamaan poikkeusluvalla uutta saunarakennusta.

Rakennustyömaa kirvoitti luonnollisesti ”tuhansia” kertoja olennaisen kysymyksen alueen vierailijoilta: Milloin se uusi saunarakennus valmistuu?

–  Nyt se on valmis. Uusi odotettu pihasaunarakennus valmistui joulun aikoihin. Siellä on kaksi nykyaikaista saunaosastoa ja kaksi erillistä wc:tä, kertoo Veijo Kämäräinen. Hän on alueen toiminnasta ja palveluista vastaavan SF-Caravan Keski-Suomi ry:n hallituksen jäsen.

– Vaikka uutta rakennusta tehtiin kesän aikana, onneksi meillä oli toinen sauna, kauempana hiekkaisella niemellä sijaitseva kesäsauna sentään käytössä sesongin aikaan. Se puusauna kuuluu alueen vuorokausihintaan.

Uudesta saunasta pääsee laskemaan portaat alas suoraan järveen.

Lähes 200 neliömetrin uusi rakennus on iso investointi yhdistykselle. Vanha pihasauna oli kuitenkin liian pieni ja jo niin huonossa kunnossa, että sitä ei kannattanut remontoida.

–  Uusi pihasauna on nyt ympäri vuoden vuosipaikkalaisten käytössä. Kesäaikana pihasaunaa pystytään myymään perhesaunana, ja siihen kysyntään meillä on nämä kaksi saunaa tarjolla.

Vaikka uusi pihasauna valmistui viime vuoden lopulla, vielä on pientä keskeneräisyyttä.

– Pihasaunaan ei haluttu enää puukiukaita. Ennen joulua saunottiin, mutta uudet sähkökiukaat osoittautuivat liian pieniksi kummankin saunan tilavuuteen nähden. Nyt vielä katsotaan sinne tehokkaampia kiukaita.

Hietasaaressa valmistui syksyllä toinenkin rakennuskohde. Ranta-alueelle, jonne pääosin vierailijat haluavat majoittua, asennettiin Tšekissä rakennettu saniteettikontti. Siitä löytyy kolme erillistä tilaa, joissa kaikissa on suihku ja wc-istuin.

Uusi saniteettikontti, kuvassa vielä odottelemassa asennusta.

– Leirintäalueelle mahtuu omien vuosipaikkalaistemme lisäksi semmoiset toistasataa yksikköä riippuen esimerkiksi ajoneuvojen koosta. Vuosipaikkoja meillä on noin 90 ja ne ovat kaikki käytössä. Nyt talvikaudella Hietasaaressa on ollut kovimmilla keleillä viikonloppuisin semmoinen kymmenkunta asuttua yksikköä.

Koronakesä 2020 oli kävijämäärien suhteen lopulta positiivinen. Hietasaaressa oli viime kesänä noin 20 prosenttia enemmän kävijöitä kuin edelliskesänä.