Loviisa ja korona-ajan lahjat karavaanareille

Loviisa Campingin positiivinen ilmapiiri sai unohtamaan koko korona-ajan. Kesän viimeinen lämpöaalto pudotti viimeisetkin maskit pois korona-ajan kasvoilta, ja hymyt pääsivät vapaasti kulkemaan ihmisiltä ihmisille.

Onnelliset parit ovat kaikki samanlaisia. Jokainen onneton pari on onneton omalla tavallaan. Tuusulalaiset Sanna ja Harri Jussila kuuluvat selvästi niihin onnellisiin, vaikka heillä oli pieni riita juuri ennen astumistaan ulos Hymeristään, mutta nyt sille jo naurettiin.

Jussilat ovat juuri niitä uusia koronan tuomia karavaanareita, joiden piti lähteä elokuussa Kreikkaan kolmen viikon lomamatkalle, mutta nyt se vaihtuikin karavaanarimatkaan Suomessa.

Sanna ja Harri ovat selvästi ylpeitä vaunustaan ja kääntäähän se erikoisuudellaan katseita.

– Jossain kämppärillä karavaanarit olivat lyöneet saunassa vetoa, siitä onko vaunu vanha vai uusi retrovaunu, naureskeli Harri.

Juuri uudesta vaunustaan heränneet Sanna ja Harri Jussila.

Jussilat tiesivät, että näitä Hymer Eriba Touring -vaunuja on myyty Suomessa vain 20–30 kappaletta. Yksi syy varmaan on hinta, noin 35 000 euroa.

Sanna ja Harri Jussila kiersivät edellisenä kesänä viisi viikkoa Suomea. Tänä kesänä on takana jo kolmen viikon turnee.

– Korona aika näytti meille kauneinta Suomea, ja helteillä vaunun tuuletus toimi erinomaisesti, totesi Sanna ja näytti kuinka ylösnostettavan katon alapuolelta pääsee ilma hyvin virtaamaan.

Jussilat saivat Loviisa Campingistä pyörät ja lähtivät Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan, joka on harvinainen ilon juhla aina elokuun lopulla.

Lauantai aamuna myytiin jo ei ootaa

Yleensä karavaanarit ovat saaneet todeta, että kun kaupunki ottaa leirintäalueen hoitoonsa, sen palvelut huononevat. Loviisa Campingillä kävi toisinpäin.

Syy on innostuneet vetäjät ja työntekijät.

– Camping on nuorisotoimen alaisuudessa ja meillä on innostuneita nuoria ruohonleikkuuseen ja muuhun ulkotyöhön, kertoo itse silminnähden innostunut Nina Bärlund.

Puhelin soi ja häneltä kysytään vaunupaikkaa, mutta hänen on myytävä ei oota jo kello kymmenen aikaan lauantaiaamuna.

Loviisa Campingin positiivisuus ja henkilökunnan uudet ideat ovat tehneet alueesta huippusuositun. Varaukset kannattaa tehdä ajoissa.

Positiivisuuspenkissä istutaan selät vastakkain ja kerrotaan toisesta vain positiivisia asioita. Pariskuntien suosikki.

Jussiloidenkin mielestä Loviisa Camping on Suomen paras. Samoin kahvilaan tulleen porvoolaispariskunnankin mielestä. Kun eivät saaneet vaunupaikkaa, he tulivat vain kahville Porvoosta saakka.

Koronasta on jäänyt paljon plussaakin

Miten koronan tuomat uudet karavaanarit ovat pärjänneet alueella?

– Karavaanarit ovat sen verran laumasieluja, että kysyvät toisiltaan mitä eivät osaa. Saunassa viimeistään tulee viimeisetkin karavaanariopit, kertoo Nina.

Uusittu sauna on alueen suosikki.

Terassikahvilla henkilökunta ja leiriytyjät listaavat korona-ajan hyötyjä: Joku kertoo etätöiden antamasta vapaudesta tehdä töitä leirintäalueilla vaunussa, suomalaiset ovat löytäneet oman maansa ja luonnon, ja myös sienestys mainitaan. Yhteinen mielipide on, että meistä on tullut selvästi sosiaalisempia. Ja pisteenä loppuun, me karavaanarit olemme saaneet uusia ystäviä kämppäreille.

Toivottavasti leirintäalueet kehittyvät lisääntyneiden asiakkaiden myötä.