Ruotsin leirintäalueilla taas huikea vuosi – yli miljoona yöpymistä lisää!

Leirintäalueille vuosi 2019 oli Ruotsissa taas kerran ennätyksellisen hyvä. Alustavien tilastojen mukaan yöpymisissä oli kasvua 7,7 prosenttia. Yöpymisiä oli noin 1,2 miljoona enemmän kuin vertailuvuonna 2018.

Lukumääräisesti viime vuonna Svea-mamman leirintäalueilla yöpymisiä oli komeat 17,3 miljoonaa. 10 viime vuoden aikana yöpymisten lukumäärä Ruotsin leirintäalueilla on kasvanut yli 3 miljoonalla.

Taloudellista liikkumavaraa tuovan kasvun ansiosta leirintäalueilla on pystytty vastamaan tämän päivän matkailijoiden mitä erilaisempiin ja vaativampiin toiveisiin. Nyt päästään hyötymään syntyneestä menestyksen kierteestä.

Valittavissa on erilaisia matkailukokemuksia: perinteisiä leirintäalueita, resort-tyyppisiä paikkoja, uusia ketjukonsepteja ja luontoelämyksiä tarjoavia leirintämajoituksia.

Kesäkaudella noin 40 prosenttia kaikista Ruotsin kaupallisista yöpymistä tapahtuu leirintäalueilla. Ulkomaisten turistien osuus siitä on neljännes.

Esimerkiksi Norjan leirintäalueilla oli viime vuonna yöpymisiä lähes 10 miljoonaa vähemmän kuin Ruotsissa. Norjassakin oli toki kasvua, 1,4 prosenttia.