Saksalaistutkimus: Ruotsissa ja Saksassa yöpyminen leirintäalueella on 12 vertailumaan halvinta

Saksalaisen autoilujärjestö ADAC:n leirintäalueisiin keskittyvä ADAC Camping (Pincamp) on vertaillut 12 Euroopan maan leirintäalueiden yöpymishintoja tämän vuoden osalta.

Tutkimuksessa mukana olevat maat ovat Tanska, Ruotsi, Saksa, Italia, Kroatia, Ranska, Espanja, Hollanti, Sveitsi, Slovenia, Itävalta ja Iso-Britannia.

Tutkimuksessa vertailtiin kahden aikuisen ja yhden lapsen perheen kesäsesonkiin ajoittuvaa yöpymistä matkailuautossa tai -vaunussa ADAC:n luokituksen mukaisilla kolmen tähden leirintäalueilla, joilla on vähintään 50 matkailuajoneuvopaikkaa. Hintaan laskettiin mukaan sähkö, kuumat suihkut ja verot.

Tässä vertailussa halvinta yöpyminen oli ruotsalaisilla leirintäalueilla, keskimäärin 37,4 euroa. Toiseksi halvinta yöpyminen oli Saksassa (keskimäärin 38,3 euroa) ja kolmanneksi halvinta Ranskassa (48,6 euroa).

Vertailumaista pieni perhe näyttäisi maksavan tulevana sesonkina korkeimmat yöpymishinnat Sveitsissä (64,1 euroa), Kroatiassa (60,4 euroa) ja Italiassa (60,3 euroa).

Keskimäärin kolmen hengen perhe maksaa tutkituissa eurooppalaisissa maissa yöpymiseltä noin 52 euroa, mikä on 5 prosenttia viime vuotta enemmän. Ruotsin leirintäalueilla hinnannousu oli yhdessä Sveitsin kanssa vertailumaiden alhaisin, vain 1 prosentti. Eniten, 8 prosenttia, hinnat nousivat ADAC:n mukaan Espanjassa ja Isossa-Britanniassa.

Kokonaisuutena yöpymishinnat osoittavat leirintämatkailun pysyneen edullisena matkailumuotona. Hinnat ovat nousseet sikäli varsin maltillisesti, kun muistetaan lähes kaiken, muun muassa sähköhintojen, kallistuneen ympäri Eurooppaa.

ADAC:n tutkimus ei toki kerro kaikkea ja koko totuutta hinnoista, mutta antaa kuitenkin osaltaan jotain suuntaa, sillä vertailu sisältää yöpymisten keskihintoja yli 2 500 eurooppalaiselta leirintäalueelta.

Lähde: ADAC