Seinäjoen leirintäalue uudistui parissa vuodessa lähes kokonaan

Seinäjoen Jalkapallokerhon junioripuolen pyörittämä, noin neljän kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta sijaitseva leirintäalue on muuttunut melkoisesti muutamassa vuodessa.

Tänä kesänä aihetta iloon antoi heinäkuussa avattu uusi, vajaa 200 neliömetrin huoltorakennus. Erillisessä rakennuksessa oleva hieno sauna uusittiin viime kesänä, ja lisäksi vuonna 2018 uusittiin mökit.

Vanhaa huoltorakennusta ei enää ole. Uudessa huoltorakennuksessa on tilat koko leirintäalueen kapasiteetille.

– Alue on käytännössä kokonaisuudessaan uudistettu muutaman viime vuoden aikana. Tänä kesänä moni täällä viimeksi esimerkiksi neljä vuotta sitten käynyt karavaanari onkin ihmetellyt, että tämähän on ihan eri alue nyt kuin vielä muutamia vuosia sitten, kertoo SJK-juniorit ry:n palvelupäällikkö Piritta Pakka.

– Heinäkuu oli täällä tosi vilkas. Se on ollut erittäin positiivista, että olemme saaneet aivan uutta asiakaskuntaa – sellaisia, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin täällä käyneet.

Kaupunkileirintäalue pitää juniorien pallot pyörimässä

Seinäjoen Jalkapallokerhon juniorit ovat pyörittänyt leirintäaluetta vuokralaisina kaupungin omistamalla alueella 1960-luvulta alkaen. Alueella on noin sadan matkailuajoneuvopaikan lisäksi mökkejä ja telttapaikkoja.

– Leirintäalueen pyörittäminen on meille tärkein tulonhankkimisen keino. Tämän avulla maksetaan muun muassa valmentajien palkkoja, Pakka sanoo.

Törnävän alueella sijaitsevaa leirintäaluetta on pyörittämässä erikseen palkattujen työntekijöiden lisäksi ajoittain myös junioripelaajien vanhempia, talkootyönä. Tarvetta talkoolaisille on kesän aikana ainakin silloin, kun kaupungissa on isoja tapahtumia, kuten Provinssi ja Tangomarkkinat.

Seinäjoen leirintäalueen uusi huoltorakennus.
Heinäkuussa 2020 valmistuneessa huoltorakennuksessa on suihkut, vessat, pesutupa sekä keittiötila ja terassi. Huoltorakennuksessa on myös invasuihku ja -wc.
Seinäjoen leirintäalueen saunarakennus.
Seinäjoen leirintäalueen uusi saunarakennus valmistui toukokuussa 2019. Rakennuksessa on erillinen kokoustila ja majoittujien varattavissa oleva saunatila.
Asuntoautoja ja karavaanareita Seinäjoen leirintäalueen nurmikolla.
Alueella on noin 100 paikkaa matkailuajoneuvoille. Sähköpaikkoja on 62. Ne sijaitsevat huoltorakennuksen ympärillä nurmikentillä. Huoltorakennuksen vieressä on kaksi invasähköpaikkaa.

Kuvat: Seinäjoen leirintäalue