Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa vasta pääsiäisen jälkeen

Tänä vuonna kesänopeuksiin siirtyminen käynnistyy lähes kaksi viikkoa myöhemmin kuin kaksi vuotta sitten, mutta samoihin aikoihin kuin viime vuonna.

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan maanteiltä porrastetusti huhtikuun aikana. Kesänopeuksiin siirtyminen voidaan aloittaa keskiviikkona 12.4.2023 Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten maanteillä.

Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ely-keskusten maanteillä siirtyminen kesänopeuksiin voidaan aloittaa keskiviikkona 19.4.

Kukin ely-keskus päättää tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

E18-moottoritien vaihtuvien nopeusrajoituksien alueilla välillä Turku–Vaalimaa on ollut jo 21.3. alkaen mahdollisuus siirtyä käyttämään 120:n rajoitusta valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa.

Tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta muistuttaa, että on hyvä varautua aiempia vuosia suurempaan määrään tieosuuksia, joilla normaalit nopeusrajoitukset eli kesänopeudet voidaan palauttaa vasta teiden uudelleenpäällystyksen tai muiden korjaustoimenpiteiden jälkeen.

Lähde: Väylävirasto