Koulujen alku saa enemmistön autoilijoista ajamaan varovaisemmin – ainakin kyselytutkimukseen vastattaessa

Koulutyön käynnistyminen useimmissa kunnissa tuo taas liikenteeseen suuret määrät koulumatkalaisia, mikä vaatii autoilijoilta tarkkuutta.

Autoklinikan teettämän kyselytutkimuksen perusteella useimmat suomalaisautoilijat katsovat ottavansa koululaiset huomioon ajaessaan.

Noin 44 prosenttia tutkimuksen tuhannesta vastaajasta kertoo ajavansa autolla huomattavasti varovaisemmin koulujen aloituksen aikaan. Kaksi viidestä (40 %) vastaa ajavansa vain hieman varovaisemmin, 16 prosenttia ilmoitti, ettei aja tavallista varovaisemmin koulujen aloituksen aikaan.

Ikä tuo varovaisuutta

25–54-vuotiaissa hieman varovaisemmin ajavien osuus on suurempi kuin huomattavasti varovaisemmin ajavien. Kaikkein huolellisimpia ovat Autoklinikan tutkimuksen vastaajista 55–64-vuotiaat, joista 55 prosenttia ilmoittaa ajavansa koulujen aloituksen aikaan huomattavasti varovaisemmin ja vain runsas 6 prosenttia ei aja lainkaan varovaisemmin.

– Luonnollisesti on myös tärkeää olla huolellinen ja tarkkaavainen liikenteessä ympäri vuoden ja jokaisella ajomatkalla. Toivonkin tutkimuksessa kielteisesti vastanneiden ajatelleen, että koska he ovat aina äärimmäisen varovaisia, koulujen aloitus ei muuta liikennekäyttäytymistä ratkaisevasti, sanoo tiedotteessa Autoklinikan asiakaspalvelupäällikkö Helena Ruuska.

Koulujen alkaminen on aina iso asia, vaikka koulumatkaa ja autoja ei tarvitsisi edes jännittää. Alahärmäläisiä lapsia koulutiellä 1930-luvun lopulla. Kuva: Aarne Pietinen/Museovirasto, Matkailun edistämiskeskuksen kokoelma

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *