Moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa päästään hyvissä ajo-olosuhteissa ajamaan jo 120 km/h

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ovat vielä voimassa koko Suomessa. Keväiset keliolosuhteet mahdollistavat kuitenkin jo osalla moottoriteistä siirtymäajan 120 km/h nopeusrajoitusten käytön.

Nopeusrajoitusten siirtymäaika alkaa tänä vuonna keskiviikkona 3.3.2021, ja se koskee E18-moottoritietä välillä Turku–Vaalimaa (Valtatie 1 välillä Turku-Kehä III sekä Valtatie 7 välillä Kehä III-Vaalimaa).

Siirtymäaikana voidaan nopeusrajoitukset nostaa yllä mainituilla tieosuuksilla valoisaan aikaan ja erittäin hyvissä sää- ja keliolosuhteissa 120 kilometriin tunnissa. Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa myös siirtymäajan tieosuuksien korkein mahdollinen nopeusrajoitus on kuitenkin yhä 100 km/h.

Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Nopeuksia säädellään vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä tieliikennekeskuksestamme. Siirtymäajan 120 km/h nopeusrajoitusta käytetään vain erittäin hyvissä ajo-olosuhteissa, kertoo tiedotteessa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Nopeuksien kasvaessa Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa turvavälit ja tilannenopeus ovat avainasemassa.

Lähde: Fintraffic