Pahimmat ja mukavimmat kaupungit autoilijalle Saksassa

Vaikka Saksa tunnetaan automaana, monelle autoilijalle iso osa Saksan suurimmista kaupungeista aiheuttaa verenpaineen nousua.

Tuoreessa vakuutusyhtiö Cosmos Direktin tutkimuksessa tarkasteltiin Saksan 18 suurimman kaupungin helppoutta ja houkuttavuutta autoilijan kannalta 11 muuttujan vertailussa. Kaupunkeja laitettiin järjestykseen muun muassa ruuhkien, polttoainekustannusten, onnettomuuksien ja autovarkauksien määrän mukaan.

Tutkimuksen perusteella leppoisin kaupunki autoilijan kannalta on Leipzig. Kaupungissa on muun muassa suhteessa vähiten onnettomuuksia, suhteellisen pieni liikenteen määrä ja paljon autokorjaamoja.

Vaikka Leipzigissa on kolmanneksi eniten autovarkauksia Saksan suurista kaupungeista, yhteispisteissä irtosi helposti ykkössija.

Toiselle sijalle ylsi Dortmund, jossa on suhteellisen vähän liikennettä. Kolmanneksi sijoittui Bielefeld, jossa on vähän liikennettä, onnettomuuksia ja autovarkauksia.

Häntäpäähän vertailussa sijoittuivat München, Berliini ja pahnanpohjimmaisena Hampuri. Kaikissa on pahoja liikenneruuhkia, ja 3,6 miljoonan asukkaan Berliinissä on esimerkiksi suhteellisesti ylivoimaisesti eniten autovarkauksia, 1,8 miljoonan asukkaan Hampurissa toiseksi eniten.