Tulevaisuuden rengas mukautuu olosuhteisiin ajon aikana

Continental mukauttaa renkaan ajo-ominaisuuksia kelin ja ajonopeuden mukaan.

Tulevaisuuden renkaat sopeutuvat erilaisille tienpinnoille ja muuttuviin sääolosuhteisiin. Ne ovat energiatehokkaampia, aistivat ympäristöä ja tekevät ajamisesta entistä turvallisempaa.

Renkailta vaaditaan koko ajan yhä laajempia ominaisuuksia, kuten hyvää pitoa ja samalla matalaa vierintävastusta.

Continentalin ContiAdapt-rengas mukautuu kelin muutoksiin ja erilaisiin tienpintoihin vaihtelemalla rengaspainetta ja vanneleveyttä ajon aikana. Vanneleveyden säätäminen tapahtuu portaattomasti välillä 8,5‒9,5 tuumaa. Vanteeseen integroitu kompressori huolehtii optimaalisesta rengaspaineesta.

Turvallisuus ja ajomukavuus paranevat, kun renkaan ja tien välinen kosketuspinta muuttuu ajoon sopivaksi. Valittavia ajotiloja ovat mukavuus, märät olosuhteet, liikkeellelähtö liukkaalla sekä taloudellisuus. Ajotiloja voi muuttaa ajon aikana ilman tarvetta pysähtyä.

Rengaspainetta lisäämällä ja kosketusaluetta pienentämällä saadaan aikaan matalampi vierintävastus kuivalla tiellä. Maksimipaine on 3,5 baaria. Vastaavasti järjestelmä voi pienentää rengaspainetta ja kasvattaa kosketusaluetta, jotta saadaan aikaiseksi parempi pito liukkaalla alustalla. Painetta voidaan laskea jopa alle 1 baarin, jolloin saadaan paras pito hetkellisesti syvässä lumessa, esimerkiksi parkkipaikalta lähtiessä.

Matalamman vierintävastuksen hyödyntäminen parantaa tulevaisuudessa entistä enemmän myös sähköautojen toimintasädettä.

Lähde: Continental