Uusi moottoritie avataan etuajassa jo joulu- tai tammikuussa Nelostien Kirri–Tikkakoski-osuudella

Uusi osuus valtatie 4:ää välillä Kirri, Tikkakoski ja Vehniä avataan liikenteelle yli puoli vuotta alkuperäistä aikataulua aikaisemmin, 31.1.2022 mennessä. Samanaikaisesti moottoritien kanssa otetaan liikenteelle myös uudet, poikittaiset moottoritielle johtavat tiet ja liittymät.

Rinnakkaistien rakentaminen ensin ja liikenteen siirto sille elokuussa 2020 sujuvoitti ja nopeutti töitä ennakoituakin enemmän, kun moottoritietä ei tarvinnut rakentaa muuta liikennettä väistellen.
 
– Mikäli sääolosuhteet jatkuvat suotuisina, on mahdollista, että saamme avattua tien jo ennen joululiikennettä. Avaamisessa on kuitenkin vielä paljon epävarmuutta, joten tiedotamme liikenteelle oton ajankohdasta vielä erikseen, kertoo tiedotteessa Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen.
 
Tällä hetkellä käynnissä on vielä muun muassa viimeisiä päällystystöitä, kaidetöitä sekä ajoratamaalauksia. Ennen moottoritien luovuttamista tienkäyttäjille tulee kaikkien liikenneturvallisuuteen vaikuttavien töiden olla valmiita. 

– Vaikka tie alkaakin jo näyttää valmiilta, on alue työmaata siihen asti, kunnes moottoritie otetaan liikenteelle. Siihen asti on kaikkien ulkopuolisten tiellä liikkuminen kiellettyä, muistuttaa työpäällikkö Jaakko Taipale Destialta.


Lähde: Väylävirasto