Viitostie Mikkelin ja Juvan välillä avautuu vihdoin kokonaisuudessaan

Vuonna 2018 aloitettu rakennushanke Itä-Suomen pääväylänä toimivan viitostien parantamiseksi Mikkelin ja Juvan välillä valmistuu. Tie otetaan kokonaisuudessaan käyttöön liikenteelle torstaina 14.10.2021.

Ajoaika Mikkelin ja Juvan välillä lyhenee ajonopeuden noustessa sataan kilometriin tunnissa. Sujuvuuden lisäksi tieosuuden valmistumisen myötä myös liikenneturvallisuus paranee.

– Vt 5 Mikkeli-Juva rakennettiin nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutettiin nykyaikaisina eritasoliittyminä. Kaikille eritasoliittymäalueille rakennettiin nykyaikainen tievalaistus ja tiegeometriaa parannettiin. Vanha viitostie Mikkelin ja Juvan välillä on ollut liikenneonnettomuuksilla mitattuna Suomen pääteiden synkimpiä, mutta nyt turvallisuus parantuu, hankkeen toteutuksesta vastannut Väyläviraston projektipäällikkö Harri Liikanen kertoo tiedotteessa.

Uutta viitostietä on rakennettu 37 kilometriä Mikkelin ja Juvan välillä vuosina 2018–2021. Hankkeen kustannukset ovat 121 miljoonaa euroa. Tieurakassa rakennettiin esimerkiksi 35 uutta siltaa.

Vanha viitostie jää rinnakkaistieksi paikallisliikenteen sekä pyöräilyn ja jalankulun käyttöön. Rinnakkaistien päällystykset pyritään tekemään vielä tämän syksyn kuluessa. 

Lähde ja kuvat: Väylävirasto