Adrian suosikkivaunu uudistettiin Astellan ideoiden pohjalta

55-vuotisjuhlavuottaan viettävä slovenialainen Adria hyödynsi Adora-vaununsa uudistamisessa Astella-luksusvaunussa esiteltyjä ideoita.

– Veimme myydyimmän matkailuvaunumallimme seuraavalle tasolle sekä ulko- että sisäilmeen osalta. Hyödynsimme Adoran uudistamisessa niitä oppeja, joita saimme rakentaessamme Astella-mallin. Olemme parantaneet Adoraa niin mukavuuden, käytännöllisyyden, teknologian kuin suorituskyvynkin osalta, ja uusi Adora onkin markkinoiden aerodynaamisin matkailuvaunu, hehkuttaa Adrian myynti- ja markkinointijohtaja Matjaž Grm uudistunutta Adoraa.

Adrian suunnittelijat hakivat Adoraan inspiraatiota uudesta Astellasta, mutta Adorassa säilytettiin silti matkailuvaunuille tyypillistä etuilmettä. Adoran etuosaa hallitseva iso panoraamaikkuna tuo sisälle paljon luonnonvaloa, ja etuosan sivuissa olevat tuuliohjaimet vakauttavat vaunun kulkua. Takana on vaakasuuntaiset led-valot.

Adoran sisäilme on valoisan tyylikäs. Kangasverhoilun lisäksi tarjolla on lisävarusteinen keinonahkaverhoilu.

Adoran kymmenen pohjaratkaisun joukossa on muun muassa perhemalli 613 PK, joka tarjoaa makuupaikat kahdelle aikuiselle ja 1–3 lapselle. Suurimmat mallit tarjoavat jopa seitsemän makuupaikkaa. Vuoteissa on vakiona aiempaa paremmat patjat, ja vessan käytettävyyttä on parannettu.

Adora-vaunumallien Suomi-hintoja ei ole vielä julkistettu.