Alinerin kokoontaitettava matkailuvaunu on pitänyt pintansa jo vuosikymmeniä

Katon A-muodostaan tunnettu yhdysvaltalainen Aliner on valmistanut kokoontaitettavia matkailuvaunujaan jo 35 vuotta varsin hyvällä menestyksellä.

Vuoden 2020-mallistossa Aliner-vaunusta on saatavilla 10 eri pohjaratkaisua.

Pienin malli Aliner Classic on 4,58 metriä pitkä, 1,98 metriä leveä ja painaa 721 kiloa. Suurin malli on vajaa 900 kiloa painava uutuus Aliner Family Expedition, jolla on pituutta 5,49 metriä ja leveyttä 2,13 metriä.

Family Expedition tarjoaa mukavat makuupaikat neljälle henkilölle, kun taas malliston pienimmissä vaunuissa on makuupaikat vain kahdelle reissaajalle. Ulkoisella keittiöllä varustetussa Family Expedition -mallissa on hieman lisää omavaraisuutta tuomassa myös 40 litran tuorevesisäiliö.

Vaikka Aliner-vaunut vaikuttavat näppäriltä ”maastovaunuilta”, Euroopassa ei ole ilmennyt tarpeeksi kiinnostusta niiden maahantuonnille. Hinnasta se ei välttämättä jäisi kiinni. Esimerkiksi Family Scoutin hinta USA:ssa on noin 16 000 dollaria eli noin 14 600 euroa.

Valmistajan mukaan yksikin henkilö saa kasattua matkailuvaunun näppärästi puolessa minuutissa, mutta taitaa siihen saada menemään parisenkin minuuttia, kuten voi todeta oheiselta videolta.

Alinerin kalliimmatkaan mallit eivät tarjoa luksusta vaan pelkistettyä käytännöllisyyttä reissaajille, joille ympäröivä luonto on pääroolissa, ei vaunun sisustus.
Alinerin vaunut rakennetaan käsityönä Kecksburgissa Pennsylvaniassa.