Alpinen retkeilyautokonsepti on suunniteltu etätyön ja vapaa-ajan yhdistämiseen

Alpine on monille tuttu etenkin ajoneuvojen äänijärjestelmistään. Niinpä yrityksen ensimmäinen retkeilyauton konseptimalli voi tuntua yllättävältä ajatukselta.

Kyse ei ole vain huvikseen tietokoneella tehdyistä kuvista, vaan autosta on rakennettu jo prototyyppi, joka on parhaillaan tutustuttavissa Stuttgartin CMT-messuilla. Siellä Alpine kerää ensiesittelyssä olevalla Cross Cabin -nimisellä Ford Transit -pohjaisella retkeilyautollaan palautetta ja ideoita karavaanareilta tulevaisuuden tuotteisiinsa.

Ulkopäin Alpine Cross Cabin ei vaikuta innovatiiviselta, mutta auton sisältä löytyy hieman hämmentävä japanilaistyylinen sisustusratkaisu. Lattia on viimeistelty tatamityylisillä matoilla. Seinien näyttävä puuverhoilu yhdistyy taitavasti osaksi muuta sisustusta – penkkejä, pöytää ja säilytystiloja.

Kaikki pyritään pitämään minimalistisena, ja esineet mahdollisuuksien mukaan mielellään piilossa turhaan häiritsemästä järjestystä ja harmonista kokonaisuutta. Myös led-valaistuksella sisustusta voidaan muuttaa käyttäjän haluaman tunnelman mukaiseksi.

Käytettävissä on oma työpiste etätöihin. Pöytätaso taipuu luontevasti ruokailu/neuvottelupöydäksi, ja pöydästä ja penkeistä saadaan tehtyä myös vuode.

Hyvä äänieristys auttaa varmistamaan häiritsemättömän videoneuvottelun meluisissa paikoissa tai vaikkapa rankkasateessa. Jos työskennellessä halutaan nauttia maisemista ja raikkaasta ulkoilmasta, pöytäkokoonpano voidaan liu’uttaa auton takaosaan napin painalluksella ja luoda näin terassitoimisto.

Myös keittiömoduulia voidaan käyttää auton ulkopuolella. Keittiön varusteluun kuuluu induktioliesi, pesuallas ja jääkaappi.

Alpinen mukaan Cross Cabinissa pitäisi pystyä omavaraisesti etätyöskentelemään ja viettämään vapaa-aikaa kolme päivää. Omavaraisuutta tuo katolla olevat aurinkopaneelit, kaksi 460 Ah:n litiumakkua sekä invertteri (3500 W). Kaasupulloja ei käytetä lainkaan, ja autossa on diesellämmitin.

Luonnollisesti Alpinen omilla tuotteilla toteutettu monivyöhykkeinen äänikonsepti mahdollistaa työskentelyalueen ja oleskelutilan erilliset asetukset, ja sisältää asetukset videoneuvotteluja ja musiikin nauttimista varten. Alpinen oma 360 asteen kamerajärjestelmä eliminoi kuolleita kulmia ajoneuvosta. Toimintoja voidaan ohjata ohjaamoon jälkiasennettavissa olevan Alpine iLX-F115D -multimediakeskuksen avulla.

Kuvat: Alps Alpine Europe