Aussit suunnittelivat off-road-telttavaunun perheelle

Australiassa erilaiset off-road-ajoneuvot ovat niin suosittuja, että uusia tuotteita ja valmistajia tulee markkinoille kovalla tahdilla.

Yksi tulokasyrityksistä on Kerfton, jonka perustajalla on pitkä teollinen osaaminen muun maussa ilmailu- ja autoteollisuudesta. Tämä myös näkyy jo nyt hyvin viimeistellyltä vaikuttavassa tyylikkään linjakkaassa prototyypissä.

Kunnon off-road-röykytystä kestävistä vaunuista iso osa on suunnattu yksin tai kaverin kanssa reissaaville, mutta Kerfton halusi tehdä telttaperävaununsa perheellisille.

Tämä näkyy muun muassa siinä, että vaunuun ei ole tehty pelkistettyä keittiötä, jossa keskeiseen rooliin olisi ajateltu sitä purkinavaajaa. Hyvin varusteltu keittiö on nopeasti hyödynnettävissä lyhyelläkin pysähdykselle tarvitsematta avata koko kovakuorista ”pakettia”.

Teltta pitäisi olla käytettävissä alle viidessä minuutissa. Sisäkorkeutta on lähes kaksi metriä. Teltassa on perheen aikuisille tilava parisänky ja kahdelle lapselle yksittäiset nukkumispaikat sivupenkkien ja teltan seinän välisessä tilassa. Istumaan penkeille mahtuu jopa kuusi henkilöä.

Kaikkea ei Kerftonin telttakärryyn ole kuitenkaan saatu tai haluttu saada mahtumaan. Suihkua ei ole. Eikä ihan vielä koko vaunuakaan, jonka tuotannon aloittamista parhaillaan suunnitellaan.

Lähde ja kuvat: Kerfton