Challenger yrittää luoda uuden matkailuautojen luokan

Ranskalainen Challenger esitteli virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa Combo X150 -mallin, jossa valmistajan mukaan yhdistyy perinteisten matkailuautojen mukavuus retkeilyautojen ketteryyteen.

Niiden väliin asettumaan pyrkivällä mallilla Challenger sanoo synnyttävänsä kokonaan uuden ajoneuvoluokan, jonka X150 siis nyt aloittaa. Markkinoilla on ollut tosin tavallaan niiden välimaastossa jo kauan hieman tyypillisiä puoli-integroituja kapeampien, korkeintaan 2,20 metriä leveiden matkailuautojen van-luokka.

On sitten luokittelusta mitä mieltä tahansa Challenger Combo X150 on kompaktin ja näppärän näköinen malli, vaikka korkeutta onkin etenkin pituuteen suhteutettuna melko paljon. X150-mallin pituus on 599, leveys 210, korkeus 275 ja sisäkorkeus 198 senttimetriä.

Challenger sanoo vastaavansa uudella mallilla alan trendeihin, joista yksi on kasvava kiinnostus pieniin ja ketteriin matkailuautoihin.

Challenger käytti X150:n tuotekehitykseen kaksi vuotta. Fiat Ducaton pohjalle rakennetussa X150:ssa ohjaamo ja asuinosa on saatu integroitua varsin sujuvaksi kokonaisuudeksi. Suunnittelussa on ollut mukana Peugeotilta saman tiimin jäseniä, jotka olivat suunnittelemassa Peugeot 3008 -katumaasturin designia.

Makuupaikat autossa on neljälle. Kummankin sängyn (toinen on sähköisesti alas laskettava) mitat ovat 140 x 190 cm. Turvavyöllä varustetut istuinpaikat löytyvät neljälle. Taitettavan pöydän ympärille mahtuu ruokailemaan viisi henkeä.

134-litraisella jääkaapilla sekä liedellä varustettu kompakti keittiö on vasemmalla keskellä. Tuorevesisäiliön kapasiteetti on 100 litraa. Wc:llä ja suihkulla varustettu kylpyhuone on aivan takaosassa.