Dreamer D60 -retkeilyautossa on kunnon kuljetustilat

Ranskalaiseen Rapido-konserniin kuuluva Dreamer sai 2021-vuosimallistoon kuuluvalle Dreamer D60 -retkeilyautolleen mukavasti näkyvyyttä Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla. Malli on suunniteltu etenkin aktiivisten ulkoilmaihmisten räväköihin reissuihin.

Fiat Ducaton pohjalle rakennetun Dreamer D60:n takana sijaitseva ”makuuosasto” muuntuu helposti tilavaksi tavaratilaksi esimerkiksi erilaisten urheilu- ja ulkoiluvälineiden kuljettamiseen. Noin kaksi metriä pitkässä ja 1,6 metriä korkeassa takatilassa kulkevat toki mukavasti myös pihalle nostettavat retkituolit ja -pöydät, grilli sekä muut välttämättömät ja vähemmän välttämättömät tarvikkeet.

6,36-metriä pitkä Dreamer D60 ei ole suinkaan ainoa tehdasvalmisteinen retkeilyauto, jota markkinoidaan tilavalla kuljetuskapasiteetilla. Esimerkiksi Weinsberg CaraBus/CaraTour 630 MEG (Outlaw) -mallia markkinoidaan sillä, että retkeilyauton sisällä kulkee vaikkapa mönkkäri tai moottoripyörä.

Dreamerin sähköisesti nostettava ja laskettava ylävuode on kooltaan 1,92/1,84 x 1,3 metriä. Lisävarusteena on saatavana lisäksi yhden tai kahden paikan matala vuode. D60 tarjoaa siis enimmillään yhteensä neljä makuupaikkaa.

Minikeittiön varustuksesta löytyy muun muassa 149-litrainen kompressorijääkaappi. Tuorevesisäiliö on 95-litrainen.

Lisävarusteilla takatila muuntuu kovaa kulutusta kestäväksi, sillä Active Pack tarjoaa alumiinilattian ja siihen tukeutuvat rampit muun muassa pyörien siirtelyyn. Active Pack sisältää myös kuumaa ja kylmää vettä tarjoavan ulkosuihkun – vaikkapa kuraisten saappaiden tai maastopyörien pesemiseen ennen niiden nostamista sisälle autoon.

Kuvat: Dreamer