Eriba palaa matkailuautojen valmistajaksi – liikkeelle lähdetään VW Crafteriin pohjautuvalla retkeilyautolla

Erwin Hymer -konserniin kuuluva Eriba tunnetaan matkailuvaunuistaan. Eriba valmisti aiempina vuosikymmeninä myös matkailuautoja, mutta ei yli kymmeneen vuoteen. Nyt Eriba ottaa matkailuautot jälleen tuotevalikoimaansa.

Stuttgartin CMT-messuilla 13.–21. tammikuuta yleisölle esitellään ensi kertaa Eriba Car 600 -retkeilyauto. Volkswagen Crafteriin pohjautuvan 5,99 metriä pitkän auton leveys on 2,07 metriä ja korkeus 2,67 metriä. Kokonaismassa on 3,5-tonnia. 2-litrainen dieselmoottori voidaan valita 140- tai 177-hevosvoimaisena.

Valittavissa on kolme värivaihtoehtoa. Punaisen ja sinisen mallin yläosa on valkoinen, harmaan vaihtoehdon yläreunan väri on hopea.

Nukkumispaikkoja järjestyy 2–3 reissaajalle. Takaosan sijoittuvan poikittaisvuoteen pituus on 2 metriä ja leveys 1,36 metriä. Eriban suunnitelmissa on tuoda seuraavaksi tarjolle myös pitkittäisvuoteilla varustettu pohjaratkaisu.

Kylpyhuone on kuljettajan puolella vastapäätä keittiötä. Kylpyhuoneessa on suihku, wc-istuin ja kääntyvä pesuallas.

Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa 2-liekkinen liesi, pesuallas ja 90 litran kompressorijääkaappi.

Sarjatuotanto on tarkoitus käynnistyä Erwin Hymerin retkeilyautoihin keskittyneellä tehtaalla Puolassa kevään aikana.

Eriba-retkeilyauton brändi-ilme ei riitele ainakaan puolisen vuotta sitten esiteltyjen Eriba Touring Colour Edition -vaunuversioiden kanssa.

Kuvat: Hymer/Eriba

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *