Eura Mobil tavoittelee uutta kohderyhmää – Xtura-matkailuautomalli tarjoaa vähän rouheampaa premiumia

Matkailuautovalmistaja Eura Mobilin Xtura (2024) sai jostain syystä maailman ensiesittelynsä Euroopan suurten messujen sijasta Norjassa Hellerudslettassa järjestetyillä Caravan Xpo -messuilla syyskuun puolivälissä. Heti messujen avajaispäivänä siellä myytiin myös maailman ensimmäinen Xtura kattavasti varusteltuna – 2,6 miljoonalla Norjan kruunulla eli lähes 218 000 eurolla.

Hinnan vuoksi Xturaa ei välttämättä tulla valmistamaan ”liukuhihna punaisena”, vaikka Mercedes-Benz Sprinterin alustalle rakennettu uutuus muuten ominaisuuksien puolesta monelle kelpaisi.

Puoli-integroitu Xtura (686 EF) on 6,88 metriä pitkä, 2,20 metriä leveä ja korkeutta on 3,05 metriä. Suurin sallittu kokonaispaino on 4100 kiloa.

Nelivetoisen auton helpossa etenemisessä auttavat 190 hevosvoiman moottori ja 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Ympärivuotiseen käyttöön markkinoidussa autossa on Alden lämmitysjärjestelmä.

Ulkopuolella Eura Mobil Xtura viestii ärjympää designia muun muassa korkealla maavaralla, maastorenkailla ja korkeuskäyrillä ulkoseinissä, mutta sisälle autoon on valittu kodikkaampaa tunnelmaa ja hempeämpää värimaailmaa. Sisustuksessa on hyödynnetty paljon luonnonmateriaaleja.

Valmistajan mukaan Xtura voi mahdollistaa sähkön suhteen lähes 20 päivän omavaraisuuden. Autossa on 330 Ah:n litiumakku, 3000 watin invertteri ja katolla luonnollisesti aurinkopaneeleita.

Keittiön varusteluun kuuluu muun muassa Dometicin 146-litrainen kompressorijääkaappi. Kaksiliekkisen kaasulieden lisäksi kokkaajan käytettävissä on yksi induktiotaso. Lisävarusteena keittiöön saa myös uunin. Tuorevesisäiliön koko on 145 litraa, harmaavesisäiliön 105 litraa.

Xtura tarjoaa tilavan ja viihtyisän oleskelutilan, jossa myös pöydän saa avattua täysleveänä tarpeeksi suureksi.

Takaosaan sijoitetuilla vuoteilla on pituutta 1,95 metriä. Kylpyhuoneessa on kääntyvä seinäratkaisu, joka mahdollistaa myös kunnon kokoisen suihkun.

Kuvat: Eura Mobil

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *