FCA sai käynnistää uudestaan muun muassa Fiat Ducatoja valmistavan tehtaan Italiassa

Parin viime viikon aikana ympäri Eurooppaa on jo käynnistelty lukuisia koronaviruksen sulkemia ajoneuvotehtaita. Nyt kuuluu hyviä uutisia myös Italiasta, joka on yksi pahiten koronaviruksesta kärsineistä maista koko maailmassa.

Atessassa Italiassa sijaitseva Sevelin tehdas valmistaa Fiat Chryslerille ja PSA:lle Fiat Ducato-, Citroën Jumper- ja Peugeot Boxer -hyötyautoja sekä niiden alustoja matkailuautoihin. Noin 6500 työntekijän tehdas työntää ulos liukuhihnoiltaan normaalisti 1200 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tehdas on ollut koronavirustilanteen vuoksi suljettuna 17. maaliskuuta alkaen, mikä on ollut tehtaalle taloudellisesti raskasta aikaa.

Sevelin tehdas sai Italian viranomaisilta luvan käynnistyä uudestaan, kun se täytti erittäin vaativat turvallisuusehdot koronaviruksen leviämisen torjumiseksi.

Pelkästään lattioita on jouduttu desifioimaan 300 000 neliömetrin alalla. Kaikille työntekijöille on jaettu hygieniasta opastavia esitteitä, ohjeiden jakamiseksi seinille on kiinnitetty tuhansia julisteita ja kaikkialle on asennettu suuria näyttöjä.

Tehtaalle on asennettu myös työntekijöiden lämpötilaa tarkkailevia lämpökameroita, joilla pyritään havaitsemaan mahdollisesti kuumeessa olevat työntekijät. Työkaluille on kaikkialla desinfiointiaineita, joita jokaisen vuoronvaihdon yhteydessä on käytettävä. Tehtaalla työskennellään nyt suojamaskit päässä, ja tehtaan puolesta lisämaskit annetaan myös julkisilla liikennevälineillä työmatkansa kulkeville.

Italiassa on käynnistetty nyt myös monia Sevelin tehtaalle osia tuottavia pienempiä tehtaita, joten Sevelin autotehtaan pitäisi päästä jo lähipäivinä hyvään vauhtiin.