Flowcamper tuo väriä retkeilyautojen tarjontaan

Saksalainen Flowcamper on yksi esimerkki monista pienistä retkeilyautojen valmistajista, joiden on ollut suhteellisen helppo tulla ja jäädä jatkuvasti kiinnostustaan kasvattavien retkeilyautojen markkinoille.

Yhteistä monille pienille valmistajille on se, että elintilaa markkinoilla on haettu jollain mallien erikoisilla ominaisuuksilla tai edes erottuvalla ulkonäöllä.

Dortmundin vieressä Hagen-nimisessä kaupungissa retkeilyautoja valmistavan Flowcamperin ”se erottava juttu” on ollut alusta asti reippaan värimaailman ja rennon elämäntyylin tarjoilemisessa. Ilmeisesti valittu linja on osoittautunut riittävän toimivaksi, sillä samalla tiellä jatketaan myös 2021-malliston kanssa.

Flowcamperilla on jo viisi mallisarjaa, joista yksi uusimmista on Casper. Flowcamper rakentaa Casperit Volkswagen T6.1:n ja Mercedes-Benz Viton pohjalle. Flowcamperin tyyliin Casperinkin sisustuksessa käytetään huomattavan paljon puuta.

Casperin L-muotoisesta keittiöstä löytyvät muun muassa 2-liekkinen kaasuliesi, pesuallas ja siirrettävä 30 litran kompressorijääkaappi.

Perushinnalla Flowcamper Casper on saatavissa muun muassa oranssina ja punaisena, vajaan 1 000 euron lisähinnalla myös monilla eksoottisilla metalliväreillä.

Lisärahalla autoon on saatavissa valmistajan asennuksina myös muun muassa diesellämmitin ja aurinkopaneelijärjestelmä.

Casperissa on turvavyölliset istuinpaikat neljälle reissaajalle mutta vain kahdelle makuupaikat. Matkustajien penkit voidaan helposti siirtää paikaltaan auton takaosaan tai nostaa kokonaankin pois autosta. Penkeistä tosin syntyy ne kaksi makuupaikkaa.

Tarvittaessa lisää nukkumispaikkoja kahdelle järjestyy ostamalla Casperista nostokattoinen versio tai mallille räätälöity kattoteltta alustoineen. Jos makuupaikkoja tarvitaan enemmän kuin mitä Casper sovinnolla tarjoaa, siihen tarpeeseen Flowcamper myy muun muassa perheille suunnattua Mercedes-Benz Sprinteriin perustuvaa Max-mallia.