Fuusio toteutuu – Fiat Chrysler ja PSA lyövät hynttyyt yhteen

Puolitoista kuukautta sitten alkoi näyttää selvältä, että jo vuosia spekuloitu fuusio ranskalaisen PSA:n (Peugeot S.A.) ja italialaisamerikkalaisen FCA:n (Fiat Chrysler Automobiles) välillä näyttäisi oikeasti toteutuvan. Tänään autojätit PSA ja FCA ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhdistymisestä.

Käytännössä fuusion toteuttamiseen voi mennä silti vielä runsas vuosi, mutta lopputuloksena syntyy maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja.

Karavaanareiden kannalta erityisen mielenkiintoista fuusiossa on se, miten se aikanaan tulee näkymään Fiat Ducaton kehittämisen osalta.

Ducato on yleisin matkailuautojen alusta. Sen osuus matkailuautoissa on jopa noin 60 prosenttia. Ducatoja on valmistettu vuodesta 1981 alkaen, ja mallia on taas hiljattain uudistettu iskukykyisemmäksi.

Fuusion taustalla on autoteollisuuden iso ja vaativa murros. Vaatimukset ympäristöystävällisyydestä pakottavat autoteollisuuden käyttämään miljardeja esimerkiksi sähköautojen kehittämiseen. Suuria summia kehittämiseen ja tarvittavia investointeja valmistukseen on jopa alan isojen pelureiden hankala saada yksin kasaan ja hoidettua kannattavasti.