Hobby ja Volkswagen ryhtyvät yhteistyöhön matkailuautojen valmistuksessa

Saksalainen matkailuvaunuja ja -autoja valmistava Hobby sekä Volkswagen ovat allekirjoittaeet sopimuksen pitkäaikaisesta teollisesta yhteistyöstä.

Yhteistyön ensi vaiheessa Hobby ryhtyy valmistamaan Volkswagenin Crafter-pakettiautoon pohjautuvia retkeilyautoja.

Yrityksillä on hyvä vauhti päällä, sillä ensimmäinen Hobbyn Crafteriin perustuva auto aiotaan esitellä yleisölle jo elokuussa Caravan Salon -messuilla Düsseldorfissa Saksassa. Myyntiin ensimmäisiä Hobbyn Crafter-malleja lupaillaan tulevan jo tämän vuoden lopulla.

Volkswagen on viime vuosina aktivoitunut myös itse valmistamaan matkailuautoja, kuten Crafter-pohjaisia Grand California -matkailuautomalleja, mutta teollinen yhteistyö tarjoaa mainion win-win-tilanteen kummallekin osapuolelle.

– Yhteistyö Volkswagen Commercial Vehiclesin kanssa tulee olemaan pelin muuttaja Hobby-Fendt Groupille ja avaa meille täysin uusia mahdollisuuksia, sanoo tiedotteessa Hobbyn toimitusjohtaja Bernd Löher.

– Crafter tuo mukanaan kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat tuttuja asiakkaillemme jo heidän henkilöautoistaan ​​ja joita – erityisesti turvallisuuden saralla – he arvostavat. Hobbylle tämä on ihanteellinen hetki portfolion strategiselle laajentamiselle ja siirtyä premium-matkailuautojen segmenttiin, joka on yksi voimakkaimmin kasvavista vapaa-ajan ajoneuvomarkkinoiden kategorioista.