Hobby täydensi Maxia-vaunumallisarjaa

Hobby on täydentänyt matkailuvaunujensa Maxia-mallisarjassa ollutta kolmen pohjaratkaisun (495 UL, 660 WQM ja 585 UL) valikoimaa 595 KML -vaihtoehdolla.

Vakiona Hobby Maxia 595 KML -pohjaratkaisu tarjoaa aikuisille kolme ja lapsille 2 vuodepaikkaa. Tarvittaessa perhevaunussa voi nukkua jopa seitsemän henkilöä.

Karvan verran alle 8-metrisen vaunun leveys on 2,5, kokonaiskorkeus 2,64 ja sisäkorkeus 1,95 metriä. Kokonaismassa on 1 800 kiloa, omamassa 1 589 kiloa.

Mallissa huomio kiinnittyy etenkin takaosassa olevaan monitoimiseen lastensänkyalueeseen. Samalla paikalla on joustavasti hyödynnettävissä yhdeksän eri käyttötapaa. Keskeinen rooli on toki lasten nukkumis- ja leikkipaikkana.

Takaosan kerrossängyssä on vakiona kaksi varsinaista paikkaa lapsille (76 x 200, 73 x 200 cm), mutta kerrossänkyyn saa paikan myös kolmannelle (lattiatasolle). Sänkyjen kantavuus on 100 kiloa. Yläsängyssä nukkuvalla on näkymä taivaalle kattoikkunasta, alempana nukkuvien kohdalla on sivuikkunat.

Rei’itetty takapaneeli auttaa lämmön jakautumista tasaisesti eri sänkytasoille. Reikiin voidaan myös kiinnittää erilaisia varusteita tai vaikkapa verkkokasseja. Sängyn kohdalla upotetussa hyllyssä on säilytystilaa vaatteille ja leluille.

Jos mukana reissussa ei ole lapsia, joustava takaosa tarjoaa hyvin säilytystilaa, ja oman paikan vaikkapa myös koiralle. Myöhemmin takaosaan on tulossa saataville hyllyjärjestelmiä.

Keulan kummankin erillisvuoteen koko on 200 x 80 senttimetriä. Erillisvuoteiden väli on täytettävissä optiona saatavissa olevalla levennysosalla, jolloin syntyvässä 2,2 metriä leveässä perhesängyssä aikuisten välissä mahtuu nukkumaan yksi lapsi. Kolmas aikuisen mitoille riittävä nukkumapaikka järjestyy istuinryhmästä.

Keittiö on keskellä vaunua ulko-oven vieressä. Varusteluun kuuluu muun muassa Dometicin 133-litrainen jääkaappi 12-litraisella pakastelokerolla, 3-liekkinen liesi ja pesuallas. Kompakti kylpyhuone on istuinryhmän ja takaosan välissä. Pesuhuoneessa on Thetfordin käännettävä wc-istuin.

Kuvat: Hobby