Hymer ryhtyy valmistamaan itse matkailuautojen alustoja

Hymer muokkaa Saksassa Bad Waldseen tuotantolaitoksiaan ja niiden kokoonpanolinjoja. Samalla Hymer on rakentamassa tuotantotiloja oman alustavalmistuksen tarpeisiin.

Kesällä valmistuvissa 3100 neliömetrin tiloissa Hymer aikoo valmistaa ensi kertaa itse alustoja osaan matkailuajoneuvoistaan. Varsinaisen sarjatuotannon on tarkoitus käynnistyä ensi vuonna.

Hymer on saanut alustoista osaamista muun muassa kehittämästään SLC-alustasta (Super Light Chassis). Kevyessä SLC:ssä on korkea ja eristetty kaksoispohja, ja sen pohjalle matkailuautoon saadaan helposti rakennettua muun muassa yhdessä tasossa oleva lattia. SLC-alustan kehittämisessä Hymer teki yhteistyötä Al-Kon kanssa.

Alkuvaiheessa on tarkoitus tuottaa vain SLC-alustoja, joita on ollut jo muutaman vuoden käytössä osassa Hymerin matkailuautoista.

Alustavalmistajana Hymer ottaa matkailuajoneuvojen rakentamisen laajemmin ja keskitetymmin omiin käsiinsä. Sillä haetaan hyötyjä valmistuksen nopeuteen ja kustannuksiin. Kun yhä suurempi kokonaisuus on Hymerin itsensä käsissä, yritys uskoo myös pystyvänsä sopeuttamaan toimintaansa aiempaa nopeammin ja kustannustehokkaammin markkinatilanteiden muutoksissa.

Hymerin Bad Waldseen tehtaalle on tulossa lisää vipinää, kun alustojen valmistus pääsee kunnolla vauhtiin ensi vuonna.