Hymer syventää matkailuauton ja älypuhelimen yhteispeliä

Digitalisaatio kasvattaa vauhdilla rooliaan matkailuajoneuvoissa, ja jo useita vuosia valmistajat ovat mahdollistaneet järjestelmien hallintaa älypuhelimien kautta.

Monesti tilanne on kuitenkin vielä se, että mobiilisovelluksilla pääsee hallitsemaan vain yksittäistä tai muutamaa laitetta, jolloin tarvitaan myös useita mobiilisovelluksia. Eri laitteet ja niiden hallintajärjestelmät eivät myöskään toimi kovin älykkäästi yhteistyössä, jolloin tekniikoiden mahdollistamat hyödyt jäävät osin saamatta.

Hymer yrittää nyt niputtaa aiempaa kattavammin kaikkien ”Hymer-sertifioitujen” laitteiden hallinnan ja valvonnan Connect-sovellukseensa. Ratkaisun osalta Hymer on tehnyt yhteistyötä Mercedeksen kanssa.

Vuosimallista 2022 alkaen Connect-sovellus toimii vakiona Mercedes Sprinter -pohjaisissa Hymer B-Klasse Masterline -malleissa.

Jo ensi helmikuussa Hymer Connect tulee kuitenkin ladattavaksi Googlen ja Applen sovelluskaupoista Android- ja Iphone-puhelimille. Tarvittava valmius ja laitteisto sovelluksen täysimittaiseen hyödyntämiseen tuli jo vuosimallin 2020 Sprinter-pohjaisiin Masterline-malleihin, joiden tuotanto alkoi syyskuussa 2019. Sovelluksen hyödyntäminen 2020 ja 2021 vuosimalleissa edellyttää kuitenkin vielä erillistä, maksullista jälkiasennusta autoon. Hymer toivoo tuovansa Connect-hallintajärjestelmän jossain vaiheessa myös Ducato-pohjaisiin autoihinsa.

Sovelluksen kautta pystyy säätämään Sprinter-alustaa. Bluetooth-tekniikkaa ja etähallinnassa mobiilidataa hyödyntävä Hymer Connect App mahdollistaa myös muun muassa huonetilan, jääkaapin ja käyttöveden lämmön sekä valojen säätämisen myös automaattisesti valmiiksi ohjelmoitujen skenaarioiden, esimerkiksi yötilan ja aamuherätyksen mukaisesti. Tavoitteena on paitsi tuoda mukavuutta ja helppoutta käyttäjälle myös säästää energiaa.

Connect-sovellus tuo myös erilaista hälytystietoa puhelimeen. Jos esimerkiksi autoon on murtauduttu tai jääkaapin ovi tai lukot eivät ole kunnolla kiinni, puhelimeen tulee siitä ilmoitus. Samoin puhelimen näytöltä näkee myös etäältä tarpeen hankkia lisää kaasua ja raikasta vettä tai tyhjentää harmaavesisäiliö.

Hymer Connect sisältää myös tarkastuslistoja, joita voi hyödyntää esimerkiksi leirintäalueelta lähdettäessä. Sovellus tarjoaa tietoa myös leirintäalueista, korjaamoista ja muista palveluista.