Jenkkimatkailuvaunujen valmistaja hyödyntää amissien hienoa käsityöosaamista

Mercedes-Benz Sprinter -pohjaisia luksusmatkailuautoja pääasiassa valmistava jenkkifirma Ultimate Toys tekee Ohiossa myös matkailuvaunuja, jotka ovat kiinnostavan, söpön, tyylikkään ja arastelemattoman nostalgisen näköisiä.

Ulkoa silkkaa retroa tarjoilevat Ultimate Camper -nimiset vaunut ovat sisustukseltaan ja mukavuuksiltaan kuitenkin hyvin nykyaikaisia vaunuja. Kattokorkeus sisällä on enimmillään 1,75 metriä.

Loistavasti viimeistellyissä vaunuissa näkyy amissien kädenjälki. Amissit ovat tunnettuja vaunuistaan – hevosvetoisista vaunuista. Nyt amissit ovat siis tuoneet mestarillisen perinteikkään käsityötaitonsa nykyaikaan ja matkailuvaunujen valmistukseen.

Keittiöstä löytyy oleelliset, kuten jääkaappi, 2-liekkinen liesi, pesuallas ja mikroaaltouuni. Pöydän ääreen mahtuu istumaan viisi ruokailijaa. Vaunun takaosassa on myös ulkokeittiö, jossa on muun muassa grilli, pesuallas ja paikka kylmälaukulle.

Kunnon nukkumispaikkoja vaunussa järjestyy vain kahdelle aikuiselle.

Ilmastoinnin lisäksi pisaravaunussa on kattotuuletin, Toki vaunussa on myös tv ja audiojärjestelmä, ja kaiuttimet sisällä ja ulkona.

Asiallisen kokoiseen kylpyhuoneeseen on mahdutettu suihku, kasetti-wc ja pesuallas.

Tarjolla on kaksi noin 1 100 kiloa painavaa erityylistä mallivaihtoehtoa, Classic sekä osittain ulkoa puupintainen Woody, jotka kumpikin ovat kokonaispituudeltaan 4,6 metriä pitkiä.

Sen verran uusista vaunuista on kyse, että valmistaja ei ole vielä kertonut hintatietoja.

Kuvat: Ultimate Toys