Jos kattoteltta ei kiinnosta, miten olisi tällainen kompromissi

2nd Elmnt -niminen aloitteleva yritys on ideoinut oman näkemyksensä markkinoilla olevien lukuisten erilaisten autoon tukeutuvien telttamallien joukkoon.

Keitä tämä vielä karkeassa prototyyppivaiheessa oleva Post Up -niminen teltta voisi kiinnostaa? Ehkä joitakin heistä, joilla on takanaan liian monta huonosti nukuttua yötä märän ja kylmän maaperän päälle pystytetyssä perinteisessä teltassa. Tai vaikkapa joitain heistä, jotka eivät pysty tai halua kavuta auton katolle kattotelttaan.

Idea on erittäin yksinkertainen – otetaan muovista tehty jatkopala lisäalustaksi, sille säädettävät tukijalat ja niin tiiviisti autoon istuva teltta, ettei esimerkiksi hyttyset pääse sisään. Näin saadaan helposti muutamassa minuutissa autossa ja sen perään liitetyssä teltassa nukkuville käyttöön lisää pituutta ja ilmatilaa. Tällaisia ovat tehneet väkisinkin jo aikaisemmin jokunen muukin yritys sekä kätevät tee se itse -miehet ja -naiset.

Ilman telttaosaa alustaa voi hyödyntää päivällä vaikkapa pöytänä tai keittiötasona valmistettaessa ruokaa.

Ensimmäisen version Post Up -teltasta valmistaja viritti Subaru Outback -autolle, mutta luvassa on myöhemmin yleismalli, jonka pitäisi sopia esimerkiksi moniin katumaastureihin ja tila-autoihin.

Kuvat: 2nd Elmnt