Kaksikerroksinen off-road-matkailuauto? – kyllä vaan, sellainenkin olisi tarjolla

Kaikkea ei ehkä kannattaisi rakentaa, mitä pystytään. Mutta australialaisen SLRV:n matkailuajoneuvoa ei voi ainakaan moittia tylsäksi. Kaksikerroksinen Commander 8×8 Two Story No. 1 on käytännöllisyyttä arvostavien suomalaisten silmiin hämmentävä menopeli.

SLRV Expedition Vehicles -yrityksen valmistaman ajoneuvon sisä- ja ulkopuoli ovat kuin eri maailmasta. Ulkonäöltään ja kestävyydeltään autosta tulee mieleen lähinnä sotilaskäyttöön tarkoitetut ajoneuvot. Sisäpuolella ei kuitenkaan odota armeijamainen karkeus ja pelkistyneisyys vaan silkkaa pehmeää luksusta.

MAN TGS 8×8 -alustalle rakennettu 8-pyöräinen matkailuauto on tarkoitettu isolle, kahdeksan hengen perheelle. Lisäksi tilapäinen majoitus järjestyy muutamalle vieraalle.

Ajoneuvo on tehty mahdollisimman omavaraiseksi esimerkiksi vesihuollon osalta. Omavaraisuus on muutenkin paikallaan, sillä tällä autolla voi olla jo hieman hankala liikkua ihmisten ilmoilla –esimerkiksi monilla leirintäalueilla.

Malli on oikeasti myynnissä, mutta mahdollisista ostajista ei ole vielä tietoa. Eikä varmuutta hinnastakaan, joka lienee kuitenkin alle miljoona euroa.

Off-road-ajoneuvoksi varsin tyylikäs sisutus ja laadukkaista materiaaleista.

 

Yläkerrassa on vuoteet kuudelle lapselle.

 

Ajoneuvosta löytyy kaikki reissussa tarvittava ja vähän enemmänkin. Pitäähän sitä esimerkiksi oma pesukonekin olla matkailuautossa.

Kuvat: SLRV Expedition Vehicles