Käytettyjen matkailuajoneuvojen hinnat nousseet tänä vuonna parilla tuhannella eurolla

J. Rinta-Joupin myyntitilastojen mukaan viime vuonna myytyjen käytettyjen henkilöautojen keskihinnat nousivat tasaisesti vuoden loppua kohden, mutta tänä vuonna keskihinnat ovat loppuvuonna selvässä laskussa alkuvuoteen 2022 verrattuna.

Loka-marraskuun 2022 aikana myytyjen vaihtoautojen keskihinta oli noin 500 euroa alhaisempi kuin tammikuussa. Tämän vuoden osalta myytyjen käytettyjen henkilöautojen keskihinta on tähän mennessä ollut noin 15 100 euroa viime vuoden vastaavan lukeman ollessa 16 000 euroa.

Samalla kun myytyjen käytettyjen henkilöautojen keskihinnat ovat laskussa, J. Rinta-Joupin tilastojen mukaan suomalaiset ovat ostaneet tänä vuonna lähes kaksituhatta euroa arvokkaampia matkailuajoneuvoja kuin toissa vuonna.

– Matkailuajoneuvoissa sekä hyötyajoneuvoissa on tänä vuonna käytettyjen ajoneuvojen markkinassa tapahtunut hinnan nousua. Se, että myydyissä ajoneuvoissa näiden tuoteryhmien keskihinnat eivät ole laskeneet henkilöautojen lailla selittyy sillä, ettei niitä osteta hinta edellä. Molemmissa tuoteryhmissä varusteet ovat erityisen tärkeässä roolissa asiakkaalle, eikä niistä haluta tai voida tinkiä. Esimerkiksi matkailuajoneuvot tulevat vapaa-ajan käyttöön, ja niissä käyttömukavuus ratkaisee. Tärkeintä on, että ajoneuvo vastaa kaikin puolin asiakkaan omia tarpeita, sanoo tiedotteessa J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Tilaston tiedot on kerätty ajalla 1.1.–30.11.2021 ja 1.1.–30.11.2022.