Käytettyjen matkailuautojen keskihinta kasvussa

J. Rinta-Jouppi Oy on myynyt kesän alussa viime vuotta kalliimpia käytettyjä autoja, ja myös yrityksen myymien käytettyjen matkailuautojen keskihinta oli kesäkuussa merkittävästi vuoden 2020 tasoa korkeampi.

Autoliikeketju J. Rinta-Jouppi Oy:n kesäkuun aikana myymien käytettyjen henkilöautojen keskihinta oli noin 16 000 euroa. Myytyjen vaihtoautojen keskihinta nousi vajaalla tuhannella eurolla viime vuoden lukemista, jolloin autoliikeketjun raportoitu vaihtoautojen keskihinta kesä–elokuun osalta oli 15 350 euroa.

Aiemmin yritys on tiedottanut, että kesällä 2020 yrityksen myytyjen vaihtoautojen keskihinta nousi noin tuhat euroa totuttua korkeammaksi. Myytyjen käytettyjen autojen keskihinta nousee siis nyt jo toista vuotta peräkkäin. Kun katsotaan koko vuotta 2020, oli ketjun myytyjen käytettyjen henkilöautojen keskihinta 12 800 euroa.

Keskihinnassa noin 10 000 euron kasvu

Myös J. Rinta-Jouppi Oy:n myymien käytettyjen matkailuautojen keskihinta oli tämän vuoden kesäkuun myyntilukujen mukaan tavanomaista korkeampi eli noin 46 000 euroa. Koko vuoden 2020 ajalta vastaava luku yrityksen osalta oli 36 200 euroa. J. Rinta-Joupin myymien käytettyjen matkailuvaunuissa kesäkuun keskihinta oli noin 25 000 euroa.

– Kotimaanmatkailun suosion räjähtäessä halutaan Suomessa nautittavalta lomalta yhä ylellisempiä puitteita. Lomakokemukseen ollaan valmiita satsaaman enemmän rahaa, ja se näkyy myös meillä myytävissä caravan-tuotteissa. Matkailuajoneuvo on kuin hotelli renkailla, eli vain taivas on rajana laatutason suhteen. Autoja ja vaunuja saa eri pituuksilla, eri kokoluokissa, sekä lukuisilla erilaisilla varusteilla ja yksityiskohdilla – lähtien nyt vaikka keittiön kaappien ja vesihanan viimeistelystä. Toisaalta korkeaan karavaanien keskihintaan vaikuttaa myös vahvasti se, että tänä vuonna markkina on käynyt todella kuumana ja myytävistä käytetyistä karavaaneista on ollut suorastaan pulaa. Nopeimmat asiakkaat ovat vieneet parhaat vaihtotuotteet päältä, ja näin ollen moni asiakas onkin itselle sopivan käytetyn tavaran loppuessa päätynyt ostamaan täysin uuden ajoneuvon, toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi kertoo yhtiön tiedotteessa.