Kleoxin retkeilyvaunu ei tarjoa juuri telttaa enempää varustelua – mutta monelle se riittää

Saksalainen Kleox-yritys ei pyri saamaan asiakkaita tarjoamalla tuotteissaan mukavuuksia ja luksusta, päinvastoin. Kleoxin vaunut ovat pelkistettyjä, kevyitä ja halpoja, ja niiltä on turha odottaa esimerkiksi wc:tä, lämmitystä tai keittiötä.

Kleox on suunnannut vaununsa muun muassa ensimmäistä vaunuaan ostaville, jotka haluavat edes vähän lisää mukavuutta sateisten ja kylmien telttaöiden tilalle. Kleox Shelter Traveler -malli tarjoaa ainakin kesäkäyttöön suojaa säältä, mutta ei paljoa muuta. Sisälle mahtuu ahtaasti nukkumaan kaksi sopuisaa aikuista. Patjaa ei tule vaunun mukana.

Mukavuutta tuo väljä sisäänkäynti, jonka osaksi voidaan liittää telttatunnelmasta muistuttava vetoketjulla varustettu kangasovi tai sääsuojaa tuova huppumainen teltta.

Kun vaunun sisällä ei ole edes hyllyjä ja valoja, mukavuuksiksi voinee laskea kaksi avattavaa sivuikkunaa ja seinällä olevat kaksi matkatavaraverkkoa pikkutavaroille.

Traveler on kuitenkin Kleoxin ”mallistossa” luksusta, sillä sen sisäseiniä on pehmittämässä huopamainen materiaali, joka puuttuu yrityksen Basic-mallista.

Vaunun kokonaispituus on 310, kokonaisleveys 180 ja kokonaiskorkeus 160 senttimetriä. Ulkomitoista on helppo päätellä sisätilan jäävän hyvin vaatimattomaksi: vaunun sisällä korkeutta on vain 110, pituutta 210 ja leveyttä 125 senttimetriä. Sisällä pystyy siis liikkumaan konttaamalla.

Vaunulle voi olla käyttöä myös retkeilyn lisäksi tavallisena peräkärrynä tavaroiden kuljettamisessa. Valmistajan mukaan 21 millimetriä paksun pohjalevyn pitäisi kestää 500 kilon kuormaa.

Lasikuituisen Kleox Shelter Travelerin sallittu kokonaispaino on 750 kiloa ja omapaino noin 210 kiloa. Vaunua voi kevyesti vetää pienimmilläkin autoilla ja sähköautoilla.

Lähde ja kuvat: Kleox