Knaus Tabbert siirtyy tuotannossa nelipäiväiseen työviikkoon

Saksalainen matkailuajoneuvojen valmistaja Knaus Tabbert siirtyy huhtikuusta alkaen nelipäiväiseen työviikkoon matkailuautojen ja -vaunujen tuotannossa muun muassa Jandelsbrunnin tehtailla työskentelevien osalta. Jandelsbrunn sijaitsee noin 2,5 tunnin ajomatkan päässä Münchenistä.

Kyse ei ole siitä, että yrityksellä menisi erityisen huonosti ja ajoneuvoille ei olisi kysyntää markkinoilla. Alustavien lukujen perusteella Knaus Tabbert -konserni onnistui vuonna 2023 kasvattamaan myyntiään 37,7 prosenttia liikevaihdon noustessa yli 1,4 miljardiin euroon.

Aiheesta muun muassa kirjoittaneen baijerilaisen BR24:n jutussa sanotaan muutoksen taustalla olevan muun muassa se, että Knaus Tabbert monen muun matkailuajoneuvovalmistajan tapaan on kärsinyt jo pidempään ammattitaitoisen työvoiman saamisesta tehtailleen. Niinpä Knaus Tabbert haluaa näyttäytyä nykyaikaisena ja houkuttelevana työnantajana.

Nelipäiväisen työviikon uskotaan auttavan yritystä samaan uutta pätevää työvoimaa ja pitämään paremmin kiinni vanhoista konkareista.

Huhtikuusta alkaen työntekijät tekevät 35 tunnin työviikkoa, kun se kaksi viime vuotta oli koronan kuumentaman matkailuajoneuvojen suuren kysynnän vuoksi 38,5 tuntia. Jatkossa, ainakin toistaiseksi, töitä tehdään maanantaista torstaihin. Siten työtekijöillä tulee olemaan säännöllisesti pitkä viikonloppu.

BR24:n jutussa muistutetaan myös siitä, että jos tuotantolinjat ovat perjantaisin kokonaan pysähtyneenä, se tuo Knaus Tabbertille myös kustannussäästöjä esimerkiksi sähkön osalta.

Knaus Tabbert -konsernin merkkejä ovat Knausin ja Tabbertin lisäksi Weinsberg, Morelo ja T@B.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *