Knaus tähtää uudella Yaseo-matkailuvaunulla myös sähköautojen vetokoukkuun

Yksi Knausin mallivuoden 2024 uutuuksista on Yaseo. Al-Kon alustalle tehdystä Yaseosta on kaksi kokovaihtoehtoa. Suurempi ja monikäyttöisempi niistä on Yaseo 500 DK, pienempi ja kevyempi on nimeltään Yaseo 340 PX.

Knaus Yaseon keulan pinta-alaa on saatu pienennettyä ja siten ilmanvastusta vähennettyä. Siitä on etua sähköauton ja muidenkin vetoautojen toimintamatkan kannalta.

Kaasuasennuksen jättäminen pois täyssähköisessä Yaseossa säästää Knausin mukaan painossa 20–30 kiloa. Sähköllä toimivat niin induktioliesi, ilmastointi/lämmitys (Dometic Freshwell 3000) kuin jääkaappi. Lisävarusteena on yhä toki valittavissa kaasupaketti, jolla saadaan muun muassa perinteinen kaasulämmitys.

Vakiovarusteisiin kuuluvan E.Power-tekniikan ansiosta kaikkia laitteita voidaan käyttää ulkopuolisella virransyötöllä tai suoraan sähkökäyttöisestä vetoajoneuvosta saadulla virralla.

Lisävarusteena myytävässä kuljetuspaketissa Yaseoon saadaan muuntuva istuinryhmä, jossa penkit voi kääntää sivuun ja pöydän nostaa ylös. Kuljetuspaketti sisältää myös kiinnityssilmukat ja kiinnityskiskot oleskelutilassa sekä takatallin oven oikealle (62,5 x 110 cm). Lähes koko matkailuvaunun sisäleveyden kattava tila on Knausin mukaan riittävän suuri kahdelle sähköpyörälle.

500 DK:ssa on vakiona makuupaikat kolmelle matkailijalle. Lisävarusteena makuupaikkoja saadaan vielä lisää, jolloin enimmillään vaunuun järjestyy makuupaikat viidelle karavaanarille.

Keittiön vakiovarustukseen kuuluu muun muassa 150 litran kompressorijääkaappi.

Suihkukaapin auki taittaminen lähes kaksinkertaistaa Yaseon kylpyhuoneen koon.

Etukeittiöllä varustettu Knaus Yaseo 340 PX on puolestaan mitoitettu kahden hengen matkustamisiin. Keittiö ja kylpyhuone ovat keulassa. Jääkaappi on 92-litrainen.

Seinältä alas taitettavan parisängyn koko on 156 x 200 senttimetriä.

Kummankin Yaseo-vaihtoehdon ulkokorkeus on 260, sisäkorkeus 196, kokonaisleveys 220 ja sisäleveys 204 senttimetriä.

500 DK:n asunto-osan pituus on 528 senttimetriä. Massa ajokuntoisena on 1 150 kiloa, suurin sallittu kokonaispaino vakiona on 1300 kiloa.

Yaseo 340 PX:n asunto-osan pituus on 348 senttimetriä. Massa ajokuntoisena on 905 kiloa ja vakiona suurin sallittu kokonaispaino on 1100 kiloa.

Kuvat: Knaus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *