Koronavirus on kyykyttänyt pahasti Saksan matkailuajoneuvoteollisuuden vientiä

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeusaika näkyy voimakkaasti saksalaisten matkailuajoneuvotehtaiden vuoden alkupuoliskon vientitilastoissa.

Valmistajien etujärjestön (CIVD) mukaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla matkailuautojen ja -vaunujen vienti oli vain 22 467 kappaletta, 22 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Tammi- ja kesäkuun välisenä aikana Saksasta vietiin 13 910 matkailuautoa (vähennystä viime vuoteen 19,7 prosenttia) ja 8 557 matkailuvaunua (vähennystä 25,5 prosenttia).

Huhti- ja toukokuussa olleiden tehtaiden tilapäisten sulkemisten ja pysähtyneiden toimitusketjujen vuoksi myös tuotanto laski 18 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Saksan tehtaiden matkailuautojen tuotanto laski 12,6 prosenttia runsaaseen 36 000 ajoneuvoon. Matkailuvaunujen tuotanto laski 25,5 prosenttia 19 870 kappaleeseen.

Vaikka vienti on ollut vaikeuksissa, matkailuajoneuvojen kysyntä on ollut kovaa Saksan sisällä. Toimiala odottaa myös tuotannon ja viennin vahvaa elpymistä vuoden jälkipuoliskolla.

Vaikka vienti kompuroi, Saksan matkailuajoneuvoteollisuudelle antoi ilon aihetta sentään se, että maassa ensirekisteröitiin vuoden alkupuoliskolla ennätykselliset lähes 55 000 matkailuajoneuvoa. Se on noin neljä prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Lähde: Caravaning Industrie Verbandes (CIVD)