Kyllä, Hyundai tekee myös matkailuautoja

Hyundai tunnetaan Euroopassa etenkin henkilöautoistaan, mutta kotimaassaan Etelä-Koreassa sen laajassa valikoimassa on jopa matkailuautoja.

Jo useita vuosia Hyundailla on ollut Grand Starex -retkeilyautomalli, mutta nyt yritys on tuomassa myyntiin myös tilavamman, Hyundai Porest -nimisen matkailuauton.

Hyundai Porest -alkovimalli on tarkoitettu vain Etelä-Korean markkinoille, mikä onkin ainakin tuolla nimellä viisasta. Etelä-Koreassa matkailuautojen markkina on mukavassa kasvussa, ja Hyundai haluaa nyt osaltaan varmistaa, että ulkomaalaiset ja kotimaiset kilpailijat eivät pääse sitä kakkua nappaamaan ainakaan liian helposti.

Porest on saatavissa sekä kahdelle että neljälle hengelle tehtynä versiona. Kulmistaan melkoisesti pyöristettyyn Porestiin on saatu mahdutettua paljon aika pieneen tilaan. Ulos työntyvä ”Smart Room” -laajennuspala tuo vielä majoittauduttaessa 80 senttimetriä lisätilaa nukkumiseen.

Eurooppalaisin silmin katsottuna vähän erikoista on se, että kylpyhuonetta ei ole vakiona, se on toki saatavissa optiona.

Hyundai Porest -matkailuauto esiteltiin Etelä-Koreassa heinäkuussa 2020.
Pelkistettyä tyylikkyyttä. Muuten monipuolisessa keittiössä yksi erikoisuus on se, että tavallinen liesi puuttuu kokonaan. Sen Hyundai on korvannut mikroaaltouunilla.
Hyundai on rakentanut Porest-matkailuautonsa Porter II -alustalle, josta tulee matkailuauton nimen alkuosa. Nimen rest-loppuosalla valmistaja taas viittaa lepäämiseen.
Hyundai Grand Starex -retkeilyauto näki päivänvalon jo vuonna 2013, mutta auto uudistettiin merkittävästi vuonna 2018.
Hyundai Grand Starex -retkeilyauto sopisi sisustukseltaan myös eurooppalaiseen makuun.

Kuvat: Hyundai