Kyllä, kiinnostavia matkailuvaunuja tehdään myös Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan tasavallassa valmistetaan paljon etenkin off-road-käyttöön tarkoitettuja vaunuja. Ne ovat tyylillisesti ja ominaisuuksiltaan usein lähelle australialaisia vaunuja. Yksi esimerkki eteläafrikkalaisesta osaamisesta on Badger Adventure Caravans -yrityksen omaperäinen Badger Extreme -vaunu.

Maastokelpoinen Badger Extreme on pyritty pitämään melko kompaktina, pituutta on 4,8 metriä ja painoa 1100 kiloa. Mutta leiriydyttäessä eteläafrikkalaiset arvostavat väljyyttä. Siksi Badger Extreme ei rajoitu varsinaisiin ulkomittoihinsa, vaan matkailuvaunu laajenee monin tavoin eri suuntiin.

Vaunun lasikuitukatto ja osa seinästä taittuu käsin vetämällä yhtenä kappaleena ulospäin, jolloin oikeasta katosta tuleekin seinä ja oikeasta seinästä uuden tilan lattia. Kun tähän rakenteeseen yhdistetään vedenpitävä telttakangas, lopputuloksena saadaan tilava ja valoisa huone. Lisätukena ovat teleskooppijalat.

Keittiö liukuu näppärästi myös ulkokäyttöön, joten Dometicin jääkaappi/pakastin on käytettävissä sisällä ja ulkona. Varustukseen kuuluu myös pesuallas, kaksiliekkinen liesi ja 80 litran tuorevesisäiliö.

Kylpyhuonetta ei toki ole, mutta kannettavalle Porta Potti -wc-istuimelle on varattuna oma säilytyspaikkansa, ja käytettävissä on ulkosuihku.

Varsinaisia makuupaikkoja on kahdelle reissaajalle – 190 senttimetriä pitkä parivuode tehdään sohvasta. Lisääkin nukkumatilaa järjestyy tarvittaessa.

Kuvat: Badger Adventure Caravans