Malibu Van Diversity -retkeilyautossa on tilan tuntua

Carthago Group -yrityskokonaisuuteen kuuluva saksalainen Malibu myy täysintegroitujen ja puoli-integroitujen matkailuautojen lisäksi retkeilyautoja, joiden mallisarjaa Malibu on viime aikoina monipuolistanut.

Uusin vaihtoehto Malibun Fiat Ducato -pohjaisissa retkeilyautoissa on nimeltään Malibu Van Diversity, josta on saatavissa kaksi pohjaratkaisua.

Yhteistä Diversity-versioille on väljä keittiö ja ylipäätään varsin avoimen pohjaratkaisun tuoma vaikutelma tilavuudesta, vaikka kyse ei ole isoista autoista.

Keittiötä avaa osaltaan 84-litraisen kompressorijääkaapin sijoittaminen lattialle. Jääkaapin päälle jää kokkauksissakin apuna hyödynnettävissä oleva työtaso ja yläpuolelle säilytystilaa. Tilavuutta tuo toki runsaasti myös se, jos Diversityn valitsee optiona olevalla nostokatolla.

Leveyttä Diversity-uutuuksilla on 2,05 metriä. Kokonaispituudeltaan 5,99 metriä pitkässä Malibu Van Diversity 600 DB K:ssa on poikittaisvuode (191 x 150–164 cm). 6,36 metriä pitkässä 640 LE K -vaihtoehdossa on kaksi pitkittäisvuodetta. Kummassakin vaihtoehdossa on hyvät makuupaikat kahdelle reissaajalle. Nostokatolla varustetussa Malibu Van Diversityssä on makuupaikat yhteensä neljälle henkilölle.

Suihkulla ja wc-istuimella varustetussa kylpyhuoneessa on kaksiosainen liukuovi helpottamassa kulkua.

Istuinryhmän penkissä on tilaa kahdelle aikuisella, ja tavalliseen tapaan myös kuljettajan ja apukuskin istuimet kääntyvät jatkettavissa olevan pöydän viereen. Penkin sisällä on vetolaatikko tavaroille, ja lisää säilytystilaa on istuinryhmän lattian alla.

Kummassakin versiossa on säilytystilaa hyvin myös sängyn alla. Poikittaisvuoteellisessa vaihtoehdossa sängyn alla on peräti kaksi kaappia vaatteille. Niistä etummaisessa oleviin vaatteisiin pääsee helposti käsiksi paitsi kaapin edestä myös yläpuolelta.

Kumpikin Diversityn pohjaratkaisu on haluttaessa saatavissa esimerkiksi hieman perusratkaisua korkeammalla sisäkorkeudella ja panoraamaikkunalla.

Lähde ja kuvat: Malibu