Matkailuajoneuvojen myynti palasi kasvu-uralle

Hidas kevään tulo ei vaikuttanut matkailuajoneuvokauppaan kuin maaliskuun aikana, sillä huhtikuussa matkailuajoneuvojen myynti palasi kasvu-uralle.

Alkuvuoden kokonaismyynti on 530 kappaletta ja runsaat 7 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Huhtikuussa ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 202, jossa on kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan yli 17 prosenttia.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 122. Tammi-huhtikuun myynti on vajaat 5 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Slovenialainen Adria palasi takaisin markkinajohtajaksi 27 kappaleen kuukausimyynnillä. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli noin 20 prosenttia. Eniten myydyksi retkeilyautoksi nousi saksalainen Roadcar.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 80, joka on 9 enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Vaunumyynti on nyt hyvällä positiivisella uralla: kumulatiivinen myynti on yli 12 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, jota seuraavat toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Matkailuajoneuvokaupan tärkeimmät myyntikuukaudet ovat nyt käsillä. Alkuvuoden myyntimäärien kehitys luo positiivisen odotuksen toimialalle.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry