Matkailuvaunujen ja -autojen kaupassa kova kasvutahti

Matkailuvaunujen patoutunut kysyntä on purkautumassa. Heinäkuussa vaunuja myytiin jo kolmatta kuukautta peräkkäin enemmän kuin kahtena aiempana vuonna. Myös tehdasvalmisteisten matkailuautojen myynnissä on hyvä vauhti päällä. Heinäkuu oli jo neljäs paras kuukausi kahteen edelliseen vuoteen verrattuna.

Heinäkuussa myytiin yhteensä 224 matkailuajoneuvoa, joka on peräti 61 kappaletta (37,4 prosenttia) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1343) on lähes
 16 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 124, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 23 kappaletta (+22,8 prosenttia). Tammi-heinäkuun myynti on runsaat 15 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on edelleen noin viidennes.

Vaunuissa huomattava kasvu

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin tasan 100 kappaletta, joka on 38 (+61,3 prosenttia) enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Vaunumyynti on nyt hyvässä vauhdissa: kumulatiivinen myynti on lähes 17 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry