Newmarin uuden matkailuauton hinta alkaa miljoonasta eurosta

Koska Yhdysvalloissa asuu paljon myös sellaista varakasta väkeä, jotka haluavat korona-aikana päästä välillä pois kaupungista matkailemaan väljemmille seuduille mukavasti ja turvallisesti, luksusmatkailuautoille on Jenkkilässä ollut viime aikoina jopa enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

Niinpä Winnebago-konserniin nykyään kuuluva, vuodesta 1968 alkaen matkailuautoja valmistanut jenkkiyritys Newmar on tuskin turhaan pukannut myös mallivuodelle 2021 uuden version maantieristeilijästään.

2021 King Aire on Newmarin tähän mennessä kallein auto. Mutta kun lähtöhinta on lähes 1,3 miljoonaa dollaria eli noin 1 067 000 euroa, kyllä sillä jo pitääkin saada muutakin kuin vain ne kaikkien katseet leirintäalueella. Eikä se miljoona euroa ole ihan harvinaista – onhan Euroopassakin myynnissä useita yli miljoonaa euroa maksavia malleja.

13,69 metriä pitkä King Aire on saatavissa kolmena erilaisena pohjaratkaisuna. Ne kaikki perustuvat Spartan K3 -alustaan, jolle antaa liikettä 605-hevosvoimainen moottori.

Erittäin nykyaikaisen näköisessä ohjaamossa kuljettajan käytettävissä on kaikki tarvittava ison auton hallitsemiseen reissussa.  Esimerkiksi rengaspaineet näkyvät näytössä, ja ympäristöä voi valvoa 360 asteen kamerajärjestelmällä. Henkilökohtaiset asetukset peilien ja istuimien säätämiseen hoituvat nykyajalle arkiseen tapaan yhdellä napin painalluksella, ja kuljettajan ja kakkoskuskin istuimissa on tietysti lämmityksen lisäksi myös viilennys sekä hieronta.

Mukana kulkee 400 litraa raikasvettä, joten vettä riittää hieman valutettavaksi myös erittäin ylellisessä suihkussa. Pesukoneen ja kuivausrummun lisäksi ajoneuvosta löytyy esimerkiksi massiivinen viihdejärjestelmä, tunnelmatakkoja sekä kassakaappi.

 

Kuvat: Newmar